Krista Keltanen Blog » photography

Taivaallinen kakku

Kaurakeksipohja ja voita, sen päälle kuumennettua vai oliko lämmitettyä kondensoitua maitoa (jolloin se muuttuu ruskeaksi…hmm…ymmärsinkö nyt oikein, et menikö se näin, noh…sinnepäin), baaniaaniviipaleita ja päälle kuohukermaa sekä sen sekaan kanelia. Näin helppoa ja siis oikeesti niin, niin hyvä! Reseptin sain Pompotin liikkeen Miialta ja kuva on myös Miian kotoota kuvattu kun siellä tänään Jonnan kanssa kuvattiin. Ihana koti! Pienet nukkepojat ovat Sonny Angelin ja niitä myy tottakai Pompoti. Alisalle tuliaiseksi tuli tänään kuvausmatkalta Riihimäeltä semmoinen sammakkohattu nukkepoika. Söpö!

  • Merja - Aivan ihanaa tuo kyseinen kakku. Juuri pari viikkoa sitten oltiin ystävillä iltaa istumassa ja jälkiruoaksi oli tuota herkkua. Kondensoitua maitoa pitää keitellä pitkään (muistaakseni emäntä puhui useammasta tunnista), että siitä tulee kinuskia. Ai että oli hyvää kyllä! Pitääpä ihan kysäistä ystävältä resepti, kun tuli asia näin mieleen. :))

  • Krista - Merja, juuri oikeessa olet! siis tosiaan kondensoitua maitoa pitää keittää. Miia mainitsi kolmesta tunnista, ja kuulema kattila jossa sitä purkkia sitten keittää (purkkia ei saa avata keittämisen ajalla!!!) kannattaa olla joku vanha ja huono…kun purkista irtoaa jotain metallia ja kattila menee pilalle. Sellainen homma vielä…mutta, mutta Riihimäeltä saa jostain valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa…en nyt tajunnut kysyä, että mistä…kiinnoistaisi, et mistä sitä saa esim. Helsingistä? tai pääkaupunkiseudulta…vai saako?

  • taina - hei! kondensoitua maitoa saa valmiiksi keitettynäkin, ja sellaista käyttämällä tää banoffee-kakku on paitsi superherkullinen, myös aivan uskomattoman nopea ja helppo! :)

  • taina - …mä olen selvästi käynyt vähän hitaalla, kun yöllä naputtelin viestini. piti siis kertoa, että kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa on saanut ainakin isommista marketeista, muistaakseni ison omenan citymarketista ostettiin viimeksi. varmasti sitä siis saa muualtakin. tai sitten voi tilata netistä! http://www.kakkusankarit.fi/Karamellisoitu-maito tuolta löytyi, kun ajattelin kaivaa purkista kuvaa. samannäköisiä olivat mielestäni ne marketti-kappaleetkin :)

  • Krista - Taina, Taina Oi ihhannaa! Kiitos tästä kullanarvoisesta tiedosta!!! Nyt heti kauppaan ja koetan itse tehdä tätä kakkua!!! ;))) KIITTI ;)))

  • Niina - Koitan vastustaa kakkua ja tyydyn pelkästään ihailemaan kuvaa ; aivan ihana hyväntuulen kuva :) Juuri tämmöisistä minä pidän !

  • Selma - Miian koti on mahtava! Mulla menee aina monta tovea, kun vaan katselen kaikkea kaunista! Ja totta, kakku on niin hyvää!

  • Kirsi - Aivan taivaallisen ihana kuva!

    Iloista kevättä.

    Kirsi

  • Krista - Niina – Sun on siis oikeesti kokeiltava tätä kakkua! Mä voin kokkailla sulle, eikun siitä ei sit tulee hyvää….mutta kokeilen. Nyt kun Taina kirjoitti mistä sitä kondensoitua maitoa löytää :)

    Selma – totta on. Olin kameran kanssa lastenhuoneessakin varmaan neljään kertaan, kun aina vaan palasin takaisin.

    Kirsi – Kiitos! Ihana kevättä!

Your email is never published or shared.