Krista Keltanen Blog » photography

Books

mekkotehdas-aikuisille
MEKKOTEHDAS AIKUISILLE/Wsoy. Tekijät Kirsi Etula, Sunna Valkeapää-Ikola ja Krista Keltanen.
12xkoti-jonna-kivilahti-krista-keltanen-wsoy12xKOTI, Jonna Kivilahti&Krista Keltanen/WSOY

Nappaa parhaat ideat omaan kotiisi tai keskity ihailemaan!Persoonallista asumista ja toimivaa sisustusajattelua boksien ja brändien ulkopuolelta. 12 x koti esittelee houkuttelevan hienoja koteja eri puolelta Suomea – linjakasta ja selkeää, kekseliästä ja maltillisen romanttista. Kirjassa avataan mm. nuoren perheen moderni retrokoti, suomalais-tanskalaiseen tyyliin sisustettu asunto sekä puutalounelman dramaattisen mustavalkoista harmoniaa. Kunkin kohteen ratkaisuja on saatu kommentoimaan eri sisustus- tai designalan ammattilainen.

12xkoti kirjan arvosteluotteita

Jonna Kivilahden ja Krista Keltasen yhteistyössä syntynyt uusi sisustuskirja 12 x Koti vie mukavalle kyläilykierrokselle. Kirjan vahvuus on ehdottomasti sen monipuolisuudessa. Kirja ei edusta vain tietyn tyyppisiä koteja. Näistä kodeista huokuu oikea elämä ja asukkaiden henki. Runsas rosoisuus on kirjan parasta antia. Sisustusalan ammattilaisten napakat kommenttisivut tuovat kirjaan myös uudenlaista otetta edeltäjiinsä verrattuna.
Seija Killström/ Anna

Tutustuin kirjan julkaisemiseen Kristan blogissa. Olen seurannut hänen valokuviaan kotonta ja maailmalta, ja ihastunut hänen värimaailmaansa, valoisiin, herkkiin ja tyylikkäisiin kertoviin kuviinsa. Maaliskuussa ollessani Helsingissä, ostin kirjan heti itselleni. Pihistin lukemista kunnes saavuin kotiini New Yorkiin. Pala Suomea kainalossani.
Useampi meistä haluaa kurkistaa koteihin, useampi meistä on kiinnostunut sisustuksesta ja nauttii hetken toisenlaisestakin sisutusmaailmasta. Romanttinen rönsykin on kivaa, vaan ei minun kodissani. Eikä sitä juuri ole tässä kirjassakaan. 12x koti kirja sisältää niin monta mielenimukaista kotia, että en jaksa jättää sitä kirjahyllyyn vaan valitsen vuorotellen kodin joka voisi olla minun!
Irma blogissaan Wonders by kaari

Positiivista on, että kodit ovat muualtakin kuin Helsingin kantakaupunkialueelta, jollaisiin vain harvalla on todellisuudessa varaa. Toki esiteltyihin koteihin mahtuu myös Helsingin keskusta-asuntoja sekä luksuskoteja Espoosta merenrannalta. Mukana on myös lämminhenkisiä puutaloja Kehä III:n ulkopuolelta, luonnon rauhasta. On yhdistelty uutta ja vanhaa, värejä ja mustavalkoista. Perinteisestä pelkästä kotien esittelystä poiketen 12 x Koti sisältää myös eri sisustusammattilaisten mielipiteitä kirjassa esitellyistä kodeista. Kirjan valokuvat ovat kauniita ja kotien tunnelma välittyy niistä juuri oikealla tavalla. Kotien kirjallinen esittely on koostettu haastattelumuotoon.
Suvi Kovanen/ Sylvi

mekkotehdas-kleidivabrik-kirsi-etula-sunna-valkeapaa-ikola-krista-keltanen-wsoyMEKKOTEHDAS, Kirsi Etula ja Sunna Valkeapää-Ikola, valokuvat Krista Keltanen/WSOY

Äitien ja tyttöjen puuhakirjassa leikit, mekot, lavasteet ja tilpehöörit syntyvät kuin liukuhihnalta. Havainnollisin ohjein ja kaavoin tehtaillaan tunnelmaan sopivia lasten mekkoja ja muita kekseliäitä käsitöitä. Kioskileikkejä varten liimaillaan etikettejä, yökylässä sukelletaan rimpsuyöpaitojen sisään ja keppiheppakisoja varten tehdään paitsi suloiset hepat myös palkintoruusukkeet ja samettiset pehmokypärät! Leikin lopuksi ripustetaan kuivumaan äidin, tytön ja nuken romanttiset mekot.Mekkotehdas on hurmaavan monikäyttöinen askartelu-, käsityö- ja ideakirja yhteisiin leikkihetkiin. Ohjeet ovat suosittujen Mekkotehdas-blogistien Kirsi Etulan ja Sunna Valkeapää-Ikolan käsialaa. Krista Keltasen valokuvat ovat täynnä leikin lumoa ja mekkokuosien loistoa. 10 mekon kaavat + ohjeita helmojen, hihojen, taskujen ja muiden yksityiskohtien muunteluun- mekkojen koot 86/92, 98/104, 110/116 ja 122/128- kymmeniä käsityö- ja askarteluohjeita sekä valtavasti leikki-, sisustus- ja koristeluideoita.

Mekkotehdas on nyt myös Kleidivabrik. Kirja myynnissä Eestin kirjakaupoissa.
kleidivabrik-raamat-mekkotehdas-kirja-mekkotehdasblogi-raamatupood-krista-keltanen-02a
Mekkotehdas kirjan arvosteluotteita

Mekkotehdas-kirja (WSOY 2012) on niin kaunis ja samalla asiallinen ompeluopas, että mummit ja kummit eivät saa pidetyksi näppejään irti kuosikankaista. Krista Keltasen valokuvat hivelevät silmää.

Leena Ahlholm, Keskipohjanmaa

Mekkotehdas on hurmaava askartelu-, käsityö- ja ideakirja parhaisiin leikkihetkiin.

Matkatenava

Tästä kotimaisesta kauniisti kuvatusta kirjasta löytyy mekkoja niin tytöille kuin nukeillekin sekä rekvisiittaa leikkimökkiin ja nukkeleikkeihin.

Kotiliesi

Tätä opusta ei voi ohittaa pelkällä selaamisella, vaan kotiin on kurvattava kangaskaupan kautta.

Anna-Kaisa Asuja, Kotivinkki

Kaavat on erittäin selkeät ja kaava-arkeista helposti piirrettävissä. Kirjassa on kirjalliset teko-ohjeet mekoille, sekä piirrettyjä ompeluohjeita, joita seuraamalla vähän hankalammatkin kohdat tulee selkeämmiksi ja helpommin tajuttaviksi. Kiva lisä on myös se, että kaikki mekot variaatiomahdollisuuksineen on kuvattu perättäisille sivuille kirjan loppupuolelle, sieltä onkin helpointa valkata mitä mallia alkaa seuraavaksi ompelemaan (tai antaa jonkun pienen prinsessan itse valita suosikkinsa). Sanoisin kuitenkin, että suurin osa mekoista vaatii pientä ompelutaustaa, yksinkertaisempiakin mekkoja ja muita kivoja ompeluksia kirjasta kyllä löytyy aloittelijoille, ja tekemällähän sitä kehittyy. Tämä kirja ainakin inspiroi tekemään.
   Olen täysin vakuuttunut, että jokaisen ompelutaitoisen (ompelemaan opettelevan) tyttölapsen äidin kannattaa tämä kirja hankkia.
Novamelina-blogi