Krista Keltanen Blog » photography

VALOKUVAUSKURSSI…SATUMAINEN VALO sunnuntaina 22.5.2016

03-2016-valokuvauskurssi-helsingissa-valokuvaus-satumainen-valo-photo-krista-keltanen-01

YHDEN PÄIVÄN VALOKUVAUSKURSSI NAISHARRASTEKUVAAJILLE

Sunnuntaina 22.5.2016 aloitamme klo 9 kotonani Helsingin Tapanilassa paikallisista herkuista kootulla lähiruokabrunssilla ja tutustumisella. Jatkamme kurssiohjelmalla/kuvausdemoilla ja päätämme kurssin noin klo 19. Kurssin lomassa hengähdämme lounaalle ja pidämme kahvihetken pihalla.

Kurssin sisältö:
– löydämme tavan tuoda kuviin sitä kaikkein tärkeintä – tunnetta
– keskitymme oivaltamaan oman tyylimme kuvaajana, löytämään oman käsialan
– kuvaamme luonnonvalossa, tutustumme valoon ja sen moniin mahdollisuuksiin
– opimme valitsemaan kuvauspaikat valon mukaan
– puhutaan asetelma-, esine/tuote- ja henkilökuvauksesta
– perehdymme kuvattavan henkilön lempeään ohjaukseen
– MUTTA kurssin aloitamme kameran manuaaliasetusten perusteista, ja takaan, että jokainen ymmärtää kurssin päätteeksi mitä aukko, aika ja herkkyys tarkoittavat sekä miten niitä voi käyttää työvälineinä kohti parempia valokuvia
– kurssilla tehdään kuvausdemoja sisä- ja ulkotiloissa, mallin kanssa ja ilman
– kurssin aikana pitää kuvata ;)
omiin kuviin palautetta kaipaaville annan sitä mielelläni
03-2016-valokuvauskurssi-helsingissa-valokuvaus-satumainen-valo-photo-krista-keltanen-02


Olen kuin “avoin kirja” ja jaan kurssilaisten kesken vuosien aikana kerääntyneen tiedon ja taidon, sekä omat oivallukseni ammatistani. Olen toiminut lehti – ja mainosvalokuvaajana nyt yli 12 vuotta ja saanut mahdollisuuden kuvata monille suomalaisille yrityksille kuten Joutsen Finland Oy, Atelier Torbjörn Tillaner, J.F. by Finlayson, Luhta Home, Mainio Clothing, Berner, Posti, Forum, Stockmann, UPM ym. Kuviani löytyy myös kirjoissa: Suomen parhaat henkilökuvat (2016), Mekkotehdas aikuisille (2015), 12xkoti (2013), Mekkotehdas (2012) ja Hyvän mielen korteissa (2016). Pidän kovin tärkeänä välittää kuvalla tunteita ja rakastan henkilökuvausta; hyvissä kuvissa ei näy poseeraus, vaan persoona. Tulethan mukaan, ystäväni, viemme yhdessä kuvasi uudelle tasolle.

Kurssi on loppuunmyyty.

Mielelläni annan kurssista lisätietoja sähköpostitse krista@kristakeltanen.com tai puhelimitse 040-5458823

Odotan jo innolla teidän tapaamista ja muista ottaa mukaan järjestelmäkamera ja objektiivi/objektiivit.

Ilolla jaan kurssipalautetta aikaisemmilta kurssilaisiltani:

“Kurssi oli minulle juuri sitä mitä tarvitsin, ja ehkä vielä enemmänkin. Olen meinaan miljoonat kerrat tehnyt muistiinpanoja, ja yrittänyt opetella itsekseni kotona kameran ohjekirjaa, mutta koko kirja on vaan tuntunut niin heprealta. On tuntunut hölmöltä ottaa kuvia aina vain automaatilla, kun kamerasta olis paljon muuhunkin. Opin nyt todella paljon kameran asetuksista, ja tästä minun on nyt helppo jatkaa harjoituksia. Nyt ymmärrän monen monta asiaa, rullaa ja namiskaa.” –Anna

“Elokuun alussa minulla oli mahdollisuus osallistua Krista Keltasen järjestämälle Satumainen valo -kurssille Hangossa. Olen ihaillut Kristan kuvia jo pitkään. Hänellä on selkeä oma herkkä tyyli, jonka melkeinpä tunnistaa jo ennenkuin katsoo kuka kuvan on ottanut. Kristalla on mieletön kyky vangita kuviinsa tunnetta ja kertoa niillä tarinoita.

Viikonloppu oli täynnä toinen toistaan visuaalisesti herkullisempia hetkiä. Itse keskityin pääasiassa nauttimaan mahtavasta tunnelmasta, kauniista miljööstä, hyvästä ruuasta ja erityisesti uusien kollegoiden seurasta. Yksityisyrittäjän työ on välillä todella yksinäistä ja yksi parhaasta viikonlopun annista olikin kokemusten aito jakaminen sielunsiskojen kanssa. Kiitos Krista, että järjestit tämän kurssin <3 Ja kiitos ihanille sielunsiskoille, Camilla, Anna, Kirsimari, Mirka, Katja, Paula ja Mari, aidosta ja estottomasta läsnäolosta ja kokemusten jakamisesta." -Petra/ Foto Alexandra

“Sunnuntai kului Krista Keltasen valokuvauskurssilla parinkymmenen muun bloggaajan kanssa ja se jos mikä oli mahtava kokemus! Paljon opittiin uusia asioita ja nyt alkaa sitten niiden asioiden kaivaminen muistilokeroista ja sen lisäksi vaaditaan harjoittelua, harjoittelua, lisää harjoittelua. Kurssi oli upeissa tiloissa, ja todella kauniit stailaukset oli Mrs Jonesin käsialaa.”
Hannele

“Avasimme Paulan kanssa syyskauden viettämällä elokuisen viikonlopun Hangossa suuresti ihailemamme ja arvostamamme valokuvaajan Krista Keltasen Satumainen valo-kurssilla. Ja satumaista se oli, toden totta! Kurssiviikonloppu ihanan opettajan ja hienojen kollegojen kanssa antoi meille kunnon tujauksen uutta energiaa ja laittoi inspiraatio- ja idearattaat pyörimään. Itselläni erityisesti voimakuvauksen paikka sydämessä vahvistui entisestään. Näillä eväillä on loistava lähteä syyskauteen!” –Mari, Studio Kraft

“Tullessamme meitä odotti kynttilöin, lyhdyin ja koristelluin henkilökohtaisin lahjoin katettu valmis aamupalapöytä. Tunsin itseni syvästi tervetulleeksi. Jännitykseni siitä, olenko riittävän hyvä tai kelpaanko hävisi samantien, kun astuin Villa Kolaan sisälle. Krista on juuri niin sydämellinen, lämmin, taitava, henkinen ja taiteellinen kuin olin ajatellut hänen olevan.

Minua kosketti se, että hän halasi meidän jokaisen ja toivotti nimeltä tervetulleeksi. Krista sai luotua niin hyväksyvän ja avoimen tunnelman, että vuoron perään nauroimme ja itkimme. Välillä täysin höpsöttelimme ja toisaalla taas jaoimme hyviä työkäytäntöjä sekä kokemuksia. Jokainen sai kehittää omia vahvuuksiaan ilman kilpailun tai vertailun tunnetta. Viikonloppu toi minulle paitsi uusia kokemuksia niin myös elämääni uusia ystäviä ja ihania kollegoja. Voi mitä naisia, mikä tunnelma ja yhteishenki!” –Anna/ Ilokuvaus

“Juttelun ja esittelyn jälkeen siirrytiin ensimmäiseen demokuvaukseen rakennuksen ullakkohuoneeseen jossa oli ihana valo. Krista valokuvasi ja kertoi samalla mitä hän teki ja miksi, ja me muutkin kuvasimme ja seurasimme tapahtumia tarkasti. Tämän jälkeen siirryimme rannalle todella hastavaan keskipäivän kovaan auringonvaloon kuvaamaan. Jännitin oikeasti että miten tässä kävisi, mutta oli mukava siirtyä omalta mukavuusalueelta pois, ilman suorituspaineita. Ja hyvinhän siinä meni!” –Camilla

“Saimme muiden bloggaajien kanssa Kristalta vinkkejä kotistudion valaistukseen ja paljon muuta infoa. Erityisesti tykkäsin juuri valaistusvinkeistä, tähän asti kun olen koittanut pärjätä lähinnä vain luonnonvalolla. Ei kuulemma huono konsti sekään, mutta kun sitä valoa ei täällä suomenmaassa liiemmältä tähän aikaan vuodesta ole, niin pakko keksiä vaihtoehtoja.” –Maria