Krista Keltanen Blog » photography

KIDS…MELKEIN KUIN SIRKUKSESSA

”Tavoitteena on kehon hahmottamisen, koordinaation ja kehon hallinnan kehittyminen ja hienomotoristen taitojen kehittyminen.” -kirjoittaa Alisan toimintaterapeutti Taina kuntoutussuunnitelmassa 2015.

Kun Alisa täytti kaksi vuotta (v.2011), ihmettelimme, että hän ei juokse yhtä lujaa kun muut samanikäiset. Hän myös kaatui yhtä usein kun nousi seisomaan ja vielä viime vuonna päiväkodissa oli hyvin innokas polapuita pitkin kiipeilemään, mutta koskaan ei osannut tulla sieltä itse alas. Käden ja jalan liikkeet alastuloon meni sekaisin eikä aivot hahmottanut, mitä jäsentä pitää milloinkin siirtää.

Noin kuukausi sitten vierailimme kummipoikani Väinön luona ja ihailimme kun hän teki taitavia temppuja voimistelurenkailla. Alisa katsoi Väinöä suurilla silmillä ja en tiedä mitä hän miettii, mutta näin miten hänen silmät sädehtii, ihan kuin hän olisi nähnyt itsensä osaavan tehdä samanlaisia liikkeitä. Nyt noin kuukauden harjoiteltuaan hän pääsee jo itse omalla voimalla voimistelurenkaisiin istumaan ja hän yllätti minut sillä täysin. Parhaillaan opetellaan talvipakkasilla sisätilassa keinumista, koska se ei vielä häneltä oikein onnistu kun on liian ovela pyytämään lisää vauhtia.01-2016-home-lillagunga-photo-krista-keltanen-0101-2016-home-lillagunga-photo-krista-keltanen-0201-2016-home-lillagunga-photo-krista-keltanen-0601-2016-home-lillagunga-photo-krista-keltanen-0401-2016-home-lillagunga-photo-krista-keltanen-07
Keinu ja voimistelurenkaat ovat Lillagunga tuotteita.

p.s. Lillagunganilla huoleditaan turvallisuudesta ennen kaikkea. Minuun otettiin sieltä äsken yhteyttää ja pyydettiin, että kiinnittäisimme keinun ja voimistelurenkaat oikein (eikä parrun ympäri saa laittaa, koska naru saattaa kulua puuhun hankatessaan). Kiinnitys pitää tehdä aina Lillagungan ohjeitten mukaan. Kiitos tosi paljon sinne oikaisusta =)