Krista Keltanen Blog » photography

PERSONAL…KUIN UNISSA

Nostettiin pääsiäisenä ruokahuoneen pöytä tyhjään olohuoneeseen, josta oltiin revitty vinoon ja eri tasoihin asennetut kipsilevyt seiniltä. Jos talo osaisi puhua niin uskon, et hän on juuri nyt hyvin iloinen ja ylpeä kun voi näyttää ne hirret (vaikka hetkeksikin, koska ne peitetään taas vuosiksi eteenpäin), mitkä ovat asennettu tasan 100 vuotta sitten. Mietittiin, et miten ”hän” on voinut pitää talonväen lämpimänä kylmimpinä talvina kun kipsilevyjen alta paljastui ulkoseinältä pinkopahvi, jonne oli liimattu tapetti ja suoraan hirren päälle. Ainut lämmityslähde on ollut olohuoneessa kaakeliuuni (mikä lämmittelee taloa taas noin kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen).

Kymmenen vuotta on vasta yksi kymmenesosa talomme historiasta kun meidän perhe on tepastellut sen nykyään jo natisevilla portailla ja katsellut muuttuvaa ympäristöä vielä läpi muutamista alkuperäisistä lasi-ikkunoista, josta katseltaessa linjat ei menee ihan suoraan, näkymä on epäterävä ja totuttu ulkomaailma onkin kuin unissa. Siltä täällä asuminenkin tuntuu toisinaan ja saan myös elää lapsuuteni unelmaa todeksi. Olen kerrostalon lapsi neljännestä kerroksesta, jolla ei ole koskaan ollut omaa huonetta. Muistan kun olin ehkä noin kymmenvuotias ja meidän piti muuttaa äitini lapsuuden omakotitaloon. Se oli vaarini rakentama ja näin jo miten asuisin siinä talossa ja mistä tulisi minun huoneeni, minne laittaisin sänkyni ja mikä oli näkymä ikkunastani. Kohtalo päätti toisin ja rakastamani talovanhuksen löysin vasta aikuisiällä ja myös eri maasta. Juuri nyt kun kirjoitan tätä istun läppäri sylissä ikkunan vieressä, josta kurkittiin Jannen kanssa sisään lokakuussa 2005 hyvissä ajoin ennen talon näyttöä, jolloin talomme kuiskasi, olette tuleet kotiin.

Loistokkain vuosi tulee olemaan 2017 kun talon valmistumisesta tulee 100 vuotta. Jopa liikutun kun mietin, et “hän” on valmistunut samana vuonna kun Suomi itsenäistyi. Kaksi vuotta perhe Frank taloaan rakensi. Taloa, jossa on heidän jälkeen asunut yli kaksisataa ihmistä.

Joskus hiljaa keskustelen talon kanssa, et minkäläiset juhlat ”hän” toivoisi ja minkäläisen juhla-asuun ”hänet” pukisin. Kun tänne muutettiin, oli tänne jätetty yksi taulu lattialle. Öljyväreillä maalattu muotokuva, jossa Mannerheim. Ripustan sen uudelle seinälle.04-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-0104-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-0204-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-0304-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-0404-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-0504-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-0604-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-0704-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-0804-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-0904-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-1004-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-1104-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-1204-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-1304-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-1404-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-1504-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-1604-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-1704-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-1804-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-1904-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-2004-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-2104-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-2204-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-2304-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-2404-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-2504-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-2604-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-2704-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-2804-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-2904-2015-spring-easter-photo-krista-keltanen-30

  • Hanna Saario - Moikka! Voi että. Jotenkin taas jäin tuijottamaan näitä kuvia ja tunnelmia. Ihan, kuin itse olisi jotenkin noissa tiloissa mukana, niin todellisia ja herkkiä taideteoksia jokainen. Sulla tämä valokuvaamisen taito on sellainen lahja, että en osaa sanoa ketään parempaa. Ja se luovuus. Multa loppuu sanat kesken…

    Vanha puutalokoti on kyllä elämäntapana myös sellainen, mitä olin itse aina toivonut, mutta se ei ole kuitenkaan ollut mahdollinen. Ihanaa, että sinäkin jaat omastasi kuvien muodossa.

    Iloisia huhtikuun päiviä!

  • Sanna/ Sisustus COCO - Ihana tarina ja kuvat kauniista kodistanne.
    Myös A kuvat ihan mielettömiä <3
    Aurinkoista päivää :)

  • Hanna - Uskomattoman hienot kuvat! Ja ihana tunnelma kuvissa. Juuri niin satumainen kuin kuvailit. Olet Krista supertaitava!

  • Jaana - Kiitos.<3 Tästä on hyvä jatkaa viikonloppua.

  • Hello Lappeenranta - Aivan ihastuttavia kuvia! Tuli ikävä kesätalolle : ] Olet kuvaajana aivan omaa luokkaasi.

  • Kristi - Sinu fotod on alati nii ilusad, et käin neid aina veel ja veel vaatamas. Sel korral sain aga juttu lugedes isegi pisara silma. Tean nii hästi seda “oma” ootamise tunnet ja kui seda tunnet, kui sa temaga ühel hetkel ootamatult kohtud. Enam ma ei mõtle, et ma olen natuke hull kui ma oma vanakesega räägin. :)
    Aitäh jagamast!

  • mäemamma - Oh, Krista, this is amazing! And yes, so dreamlike!
    Thank you for creating so much beauty!

  • Mira-Pauliina - Ihania, satumaisia kuvia ja tunnelmia taas. Tuntuu niin lattealta aina vain huokailla sun kuvien äärellä että “ihanaa” ja “kaunista”, mutta kun sitä ne on.

  • Niina - Aivan sykähdyttävän kauniit kuvat! Teillä on uudet ruokapöydän tuolit, ihanat <3 Meilläkin paljastui keittiöstä hirren päältä vanhaa tapettia, suoraan hirren päältä. Pahvien alta, samoin kuin teillä. On kai joskus ollut tapana tapetoida suoraan päälle.
    Nämä tunnelmat ovat niin kauniit. En malta olla katselematta uudestaan ja uudestaan. Terveisiä kaikille!

  • Pieni Lintu - Nämä kuvat…kaunis postaus TAAS.

  • tuikku - teidän kotinne valmistui kun tätä huvilaa alettiin rakentaa
    meillä Villa Iiriksessä 100 -vuotisjuhlat 2019
    tunnelmalliset nuo hirret
    tapetit satumaiset
    Kiitos Krista!

  • kotiåorstua - Tarja - Ihan sanattomaksi vetää, niin huikaisevia kuvia, täynnä tarinoita ja elämää. Kiitos <3

  • Nalle - Onnentalo, kun sai teidät asukkaikseen.

  • EsaP - Vaihdatteko huokolevyt kipsilevyjen paikalle?

  • Sharon - Krista you always tell such a beautiful story and this one is the same…so beautiful…happy week for you. Sharon

  • Isa - Just a dream, a fairy tale !
    Your pictures are so strong !
    The atmosphere is fantastic !
    Thanks a lot !

  • kaari3 - Onpa ollut upeat juhlat! Postauksesi on 100% ranskalainen, yltäkylläinen!Pidin kocasti noista munankuori vasuista, toivottavasti muistan ensi vuonna “varastaa”.

  • Krista - Kiitos Hanna. Vanha puutalo iloineen ja suruineen. Onneksi enemmän niitä iloja. On siinä oma tunnelma…vanhat seinät ja lattiat. Ajan kanssa hyvä tulee. Tai jos ei tuu niin miettii et kaikki on nyt jo hyvin =)))

    Kiitos Sanna, olet ihana kun jaksat tänne jättää viestiä =)

    Hanna – Kiitos <3

    Jaana – <3

    Hello Lappeenranta – Oih! Kesätalo kuullostaa kesälle! Nauttikaa jokaisesta hetkestä kun olette siellä.

    Kristi – Nii vahva kui kirjutasid ja aitäh ilusate sönade eest. On tore kui sina ka räägid nii tean et keegi teine teeb ka nii ega pole ainult yksi. On se huvitav, kuigi elus ei taha asjadesse liiga klammerduda nii maja on kyll selline kust oleks väga raske ära minna. Olen juba uneski näinud et pidime majast loobuma ja ärkasin selle peale ylesse =))

    Mäemamma – Thank to you my dear <3

    Mira-Pauliina – <3 Oh, Kiitos!

    Niina – Voi Niinuska! Kiitti! Tosiaan, olen nähnyt itsekin et on tapetoitu suoraan päälle. Näyttää kyllä nykyaikaan aika jännältä se vaihtoehto =) Pusuja kaksosille!

    Pieni Lintu – <3

    Tuikku – Juhlitaan sitten aika lähekkäin! =)

    Kotiåorstua Tarja – Kiitos sinulle Tarja kun jätit viestin <3

    Nalle – Näin me haluamme uskotella itsellemme ;)

    Esa – Mieli tekisi.

    Sharon – Thank you so much!

    Isa – <3

    Kaari3 – <3

  • Tiina Reilly - Hei,
    aivan ihania nämä sinun kuvat!!!
    Ja kivoja aiheita..

    t.Tiina

Your email is never published or shared.