Krista Keltanen Blog » photography

PERSONAL…SHOW US HOW BEAUTIFUL SNOW CAN BE

Sipoossa Katajakalliontiellä on pieni sisustus- ja lahjatavarakauppa Villa Nokkonen. Sen vasemmalla puolella on pieni mäki, jossa on pikkuinen polku kivien ja kasvien välissä ja lapset keksii erilaisia tapoja kiivetä sitä ylös. Villa Nokkosen omistaja Tarja kertoi, et se paikka on kovasti lasten mieleen ja samalla hänen tytär huikkasi vilkaisemaan, kun yhdelle kivelle kiipesi. Villa Nokkosen oikealla puolella taas on Leipomo/kahvila N’avetta. Vanhasta navetasta kunnostettu kahvila, jossa hyllyt täynnä itseleivottuja herkkuja ja päivän keitto maistuu varmasti nälkäisemmälle. Lompakkoni laihtui ja vesi tuli kielelle kun fudge palat näin leivosten vierellä. Oli suklaa fudgea, ja kahvinmakuista, rommirusinaa, sitruunaa ja vielä noin kymmenen eri makua. Fudget pakattiin paperipussiin ja nyt se pussi on enää muisto vaan leipälaatikossamme.

Varaslähtöä jouluunkin olen koettanut ottaa. Siivoamalla, jotta koti alkaisi näyttää enemmän kodilta kun remonttityömaalta (ruokahuoneesta katto-/ikkunalistat puuttuu ja puoliksi hiottu kaappi seisoo nurkassa, se saa nyt odottaa kevään tuloa). Juotiin ekat glögit ja voi että, miten Alisa tykkäsi laskea liukurilla pihalla kun vähän lunta oli. Kävelyretkellä lumisessa ja tunnelmallisessa vanhassa Tapanilassa, huomattiin, että Kuoppatiellä on tontti myynnissä ja tontilla ikivanha hirsitalo (kuvassa alla).

_ _ _ _ _
Villa Nokkonen is a small gift and interiors shop on Katajakalliontie in Sipoo. On the left-hand side of the shop is a small hill with a narrow path flanked by rocks and shrubs. The hill presents an irresistible challenge to children. Who wouldn’t want to climb it? Tarja, the owner of Villa Nokkonen, also confirmed this. As we were talking, her daughter shouted to us, asking us to watch as she scrambled up onto one of the rocks. On the right-hand side is the bakery/café N’avetta, an old barn which has been converted into a café. It’s a cozy place, with shelves laden with homemade treats and the tempting scent of the soup of the day. Looking at the array of fudge squares beside the pastries, my mouth started to water… Chocolate fudge, coffee, rum and raisin, lemon, and about a dozen other flavors. And so I handed over the money. The fudge squares were packed into a paper bag – now it’s an empty reminder in our breadbox.

I’ve also been trying to get a head start on Christmas. Cleaning – so our house would start to look more like a home than a renovation site (the ceiling and window trims are missing and a partially sanded cupboard stands in the corner, waiting for spring). We’ve already drank our first cups of mulled wine. Alisa loved tobogganing in the yard, even with just a little bit of snow. While walking through the charming and snow-covered old Tapanila, we came across a lot for sale with an old log house on Kuoppatie (in the photo below).
11-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0111-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0211-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0311-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0411-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0511-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0611-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0711-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0811-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0911-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1011-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1111-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1211-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1311-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1411-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1511-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1611-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1711-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1811-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1911-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-20

 • Nora Järvi - Kerrassaan upeita kuvia jälleen! Pidätkö koskaan valokuvauskursseja? Olisi ihana päästä oppiisi!

 • mäemamma - Enjoyed every single picture, again! And wow, how I wish I could visit this Villa Nokkonen, I mean, right away, tomorrow, after lunch, pack my kids in the car, lure my hubby too and off we go … 3500 km? Hm…. :-) have a lovely, picturesque ;-) weekend!

 • Krista - Hei Nora, Kiitos tosi paljon kun jätit viestin ja kysyit kurssista. Tällä hetkellä ei ole suunnitelmissa, mutta ajatukset voivat muuttua <3

  Mäemamma – You are funny S ;) and have a lovely weekend too!

 • JOnna - Ihan erityisesti nuo kuvat, joissa on pihavaloja ihastuttaa! :) Ihana tunnelma kuvissa!

 • Sharon - Dear Krista, your photos are exquisite! They always tell a beautiful story and I’ve been reading through previous posts to get a glimpse of those wonderful stories. Makes me want to explore those areas…such beauty…have a lovely week. Sharon x

 • Riikka - “Krista ei petä koskaan!” tässä itsekseni huokailin, kun kävin pitkästä aikaa skrollailemassa uusimmat postaukset läpi. Niin mahtavia kuvia, ja unelma sun valokuvataulusta seinällä elää edelleen :).

 • Nonna - Krista very lovely photos as always! I’m a fan from USA. I have to ask what lens do you shoot with most of the time?

 • tuikku - Tuskin maltan odottaa ensi kesää ja kuvien näkemistä julkaistuina. Kurssisi olisi oivallinen. Joulunodotusiloja! tuikku

 • monica - meravigliose!! wonderful!!

 • Krista - Jonna – Kiitos isosti! Pihavalot ihastuttavat meitäkin kotiintultaessa (jos vaan on muistanut laittaa ne päälle ennen kun on lähtenyt kotoota =)

  Sharon – Thakn you! Have a beautiful week <3

  Riikka – Kiitos ihanista sanoista ne lämmittää aina!

  Nonna – Thakn you a lot! I use 50mm/1.2 mostly. But sometimes 35mm/1.4 is my best friend too!

  Tuikku – Kiitos <3

  Monica – Thank you! <3

Your email is never published or shared.