Krista Keltanen Blog » photography

PERSONAL…SHOW US HOW BEAUTIFUL SNOW CAN BE

Sipoossa Katajakalliontiellä on pieni sisustus- ja lahjatavarakauppa Villa Nokkonen. Sen vasemmalla puolella on pieni mäki, jossa on pikkuinen polku kivien ja kasvien välissä ja lapset keksii erilaisia tapoja kiivetä sitä ylös. Villa Nokkosen omistaja Tarja kertoi, et se paikka on kovasti lasten mieleen ja samalla hänen tytär huikkasi vilkaisemaan, kun yhdelle kivelle kiipesi. Villa Nokkosen oikealla puolella taas on Leipomo/kahvila N’avetta. Vanhasta navetasta kunnostettu kahvila, jossa hyllyt täynnä itseleivottuja herkkuja ja päivän keitto maistuu varmasti nälkäisemmälle. Lompakkoni laihtui ja vesi tuli kielelle kun fudge palat näin leivosten vierellä. Oli suklaa fudgea, ja kahvinmakuista, rommirusinaa, sitruunaa ja vielä noin kymmenen eri makua. Fudget pakattiin paperipussiin ja nyt se pussi on enää muisto vaan leipälaatikossamme.

Varaslähtöä jouluunkin olen koettanut ottaa. Siivoamalla, jotta koti alkaisi näyttää enemmän kodilta kun remonttityömaalta (ruokahuoneesta katto-/ikkunalistat puuttuu ja puoliksi hiottu kaappi seisoo nurkassa, se saa nyt odottaa kevään tuloa). Juotiin ekat glögit ja voi että, miten Alisa tykkäsi laskea liukurilla pihalla kun vähän lunta oli. Kävelyretkellä lumisessa ja tunnelmallisessa vanhassa Tapanilassa, huomattiin, että Kuoppatiellä on tontti myynnissä ja tontilla ikivanha hirsitalo (kuvassa alla).

_ _ _ _ _
Villa Nokkonen is a small gift and interiors shop on Katajakalliontie in Sipoo. On the left-hand side of the shop is a small hill with a narrow path flanked by rocks and shrubs. The hill presents an irresistible challenge to children. Who wouldn’t want to climb it? Tarja, the owner of Villa Nokkonen, also confirmed this. As we were talking, her daughter shouted to us, asking us to watch as she scrambled up onto one of the rocks. On the right-hand side is the bakery/café N’avetta, an old barn which has been converted into a café. It’s a cozy place, with shelves laden with homemade treats and the tempting scent of the soup of the day. Looking at the array of fudge squares beside the pastries, my mouth started to water… Chocolate fudge, coffee, rum and raisin, lemon, and about a dozen other flavors. And so I handed over the money. The fudge squares were packed into a paper bag – now it’s an empty reminder in our breadbox.

I’ve also been trying to get a head start on Christmas. Cleaning – so our house would start to look more like a home than a renovation site (the ceiling and window trims are missing and a partially sanded cupboard stands in the corner, waiting for spring). We’ve already drank our first cups of mulled wine. Alisa loved tobogganing in the yard, even with just a little bit of snow. While walking through the charming and snow-covered old Tapanila, we came across a lot for sale with an old log house on Kuoppatie (in the photo below).
11-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0111-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0211-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0311-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0411-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0511-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0611-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0711-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0811-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-0911-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1011-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1111-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1211-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1311-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1411-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1511-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1611-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1711-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1811-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-1911-at-home-kotona-autumn-fall-syksy-suomi-finland-navetta-villa-nokkonen-sipoo-photo-krista-keltanen-20