Krista Keltanen Blog » photography

WORKSHOP – VALOKUVAUSKURSSI “SATUMAINEN VALO”

05-workshop-valokuvauskurssi-hanko-2014-photo-krista-keltanen-0105-workshop-valokuvauskurssi-hanko-2014-photo-krista-keltanen-02a

Yli sadan vuoden ajan taiteilijat ovat löytäneet tiensä Hankoon, Suomen etelään. Aavan meren rannalla taivaskin on korkeammalla ja vedestä ja kallioista heijastuva valo on satumaista. Elokuun lämmin tuuli puhdistaa aistit, luovuus ja inspiraatio löytävät taas tiensä meihin.
 Kahden päivän aikana ehdimme kokea niin keijukaismaista aamunkajoa kuin mystisen iltahämäränkin. Hanko on valokuvaajalle unelmainen kohde; lyhyiden välimatkojen säteellä löytyy rosoa ja romantiikkaa, urbaania kiviseinää, sataman nostokurkia, pitsihuviloita, huikeita luontokohteita ja lähes keskieurooppalaista tunnelmaa. 
Majoituspaikkana ja tukikohtanamme toimii idyllinen Villa Kola, pieni pensionaatti legendaarisen Bellevuen rannan tuntumassa (olemme miljöössä ja talossa, jossa olen kuvannut nämä ja nämä valokuvat J.F. by Finlaysonille). Aamu-uinnille voi juosta kadun yli vaikka kylpytakissa…

KAHDEN PÄIVÄN VALOKUVAUSKURSSI NAISAMMATTIKUVAAJILLE
Keräämme inspiraatiota ja jaksamista työarkeen, opimme miten pysytään ammatissa ajan tasalla ja tuntosarvet herkkinä. Kuvattavien henkilöiden ohjauksen lisäksi keskustelemme kuvausten stailauksista ja kuvausrekvisiitasta kuvaajan näkökulmasta. Miten valokuvaaja pystyy tienaamaan elantonsa tässä ammatissa, miten löytää asiakkaita ja miten palvella heitä parhaimmalla mahdollisella tavalla. Entä miten yhdistää tasapainoisesti perhe-elämä, yrittäjyys ja ammatilliset intohimot sekä muu oma elämä. Tartumme myös rohkeasti ikuisuusaiheeseen, hinnoitteluun. Sen lisäksi, että puhumme vaikeistakin asioista, me myös nautimme ja iloitsemme toistemme seurasta ja pidämme hauskaa kahden päivän ajan. Saamme voimaa toisistamme!

Kurssi aurinkoisessa Hangossa kokoaa yhteen sielunsiskoja, upeita naisia ja valokuvan ammattilaisia. Tutustumme kollegoihin, jaamme kokemuksia ja autamme toinen toistamme löytämään taas ilon ammatistamme.


Lauantaina 9.8. aloitamme klo 10 paikallisista herkuista kootulla lähiruokabrunssilla ja tutustumisella. Jatkamme kurssiohjelmalla iltamyöhään, vaihtuvassa valossa. Kurssin lomassa istahdamme pikniklounaalle ja pidämme kahvihetken kallion kolossa. Lauantaina illallisen nautimme Hangon Makaronitehtaalla.
Sunnuntaina 10.8. kokoonnumme varhain ja päätämme kurssin noin klo 17.

– keskitymme oivaltamaan oman tyylimme valokuvaajana, löytämään oman käsialan
– löydämme tavan tuoda kuviin sitä kaikkein tärkeintä – tunnetta
kuvaamme luonnonvalossa, tutustumme sen suomiin moniin mahdollisuuksiin ja opimme valitsemaan kuvauspaikat valon mukaan
– perehdymme kuvattavien henkilöiden lempeään ohjaukseen
– opimme onnistumaan monenlaisessa markkinoinnissa, myös sosiaalisessa mediassa
– kurssilla tehdään myös kaksi KUVAUSDEMOA malleineen
– käymme läpi kuvausdemoista kuvatuista kuvista työvaiheet tietokoneella, raw-kuvista valmiiksi käsiteltyyn kuvaan
– näytän miten itse etenen kuvankäsittelyn kanssa, mitä teen ja miksi
– kurssin aikana saa myös kuvata kuvausdemoja täydentämään omaa portfoliota
Olen kuin “avoin kirja” ja jaan kurssilaisten kesken vuosien aikana kerääntyneen tiedon ja taidon, sekä omat oivallukseni ammatistamme. Olen toiminut lehti – ja mainosvalokuvaajana nyt yli 10 vuotta. Pidän kovin tärkeänä välittää kuvalla tunteita ja rakastan henkilökuvausta; hyvissä kuvissa ei näy poseeraus, vaan persoona. Tulethan mukaan, ystäväni, viemme yhdessä kuvasi uudelle tasolle.

Ota mukaan kamera, objektiivit ja kannettava tietokone kuvankäsittelyä varten (tai muistiinpanoja voi tehdä tarvittaessa vihkoonkin).

Kurssin hinta sisältää opetuksen ja kuvausdemot kahden päivän aikana, majoituksen ihanassa Villa Kolassa sekä aamupalat, lounaat ja illallisen.

Ilmoittaudu kurssille sähköpostitse krista@kristakeltanen.com 22.6.2014 mennessä.
Viestissä kerro
– nimesi
– puhelinnumerosi
– paikkakuntasi
– miten kauan olet kuvannut työksesi
– mikä sinua erityisesti kiinnostaa kurssisisällöstä
– ja kaiken muunkin infon sinusta otan ilolla vastaan :)

Kurssi on loppuunmyyty

Mielelläni annan lisätietoja sähköpostitse krista@kristakeltanen.com tai puhelimitse 040-5458823

Osallistujille avataan yksityinen facebook-ryhmä, jossa pääset tutustumaan etukäteen muihin osallistujiin ja kenties sopimaan vaikkapa kimppakyydeistä Hankoon!

Odotan jo innolla teidän tapaamista ja kiitän Kirjatoukka ja Herra Kamera blogin Annaa, kun autoit laittamaan ajatukseni kurssista valmiiksi tekstiksi.

xoxo Krista