Krista Keltanen Blog » photography

GARDEN…COLLECTING BIRCH SAP

Eilen porattiin pihakoivuun reikä ja jouksutetaan koivunmahlaa. Muutamia pulloja onkin jo jääkaapissa ja nyt ei enää kraanaveteen kosketa, kun koivunmahla säilyy jääkaapissa vaan 2-5 päivää. Pakastaminenkin käy ja maku ei kuulema pakastettaessa muutu.

Yesterday we drilled a hole in our backyard’s birch tree to collect birch sap. We already have a few bottles in the fridge, so we don’t have to drink tap water for a while since birch sap lasts only two to five days in the fridge. It can also be frozen, and apparently freezing doesn’t change the flavor.04-koivunmahla-kevat-spring-koivu-photo-krista-keltanen-0104-koivunmahla-kevat-spring-koivu-photo-krista-keltanen-0204-koivunmahla-kevat-spring-koivu-photo-krista-keltanen-03

 • Teresa Maria - Meilläkin on tuo suunnitteilla. Hyvä kun muistutit!

 • Pieni Lintu - Keräsimme myös vuosi sitten. On se aika jännän makuista, vaikka ei paljon vedestä oikeastaan eroa. Paljon kuulemma terveysvaikutuksia. :)

  Ihanat kuvat! Meillä täällä Vaasassa ei ihan vielä noin paljon koivut viherrä. :)

  http://pienilintu.blogspot.fi/

 • Krista - Teresa Maria – =) Jes!

  Pieni lintu – Jännän makuinen on joo, tai siis aika lailla muistuttaa sokerivettä. Ekasta kulauksesta tuli ihan lukion viimeinen kesä mieleen, kun asuin vuoden mummolassa ja yhtenä keväänä kun aamuisin menin ylioppilaskirjoituksiin niin mummini antoi joka aamuna lasin sokerivettä ja sanoi, että se vähentää jännitystä ja kaikki menee hyvin. Se rauhoitti tosi paljon =) Ja kyllä teilläkin ihan kohta vihertää! Viikonlopun aikana on täälläkin lähtenyt tosi paljon vihertämään!

 • Tuija - Voi taivas, kun ihania kuvia! tuikku

 • Krista - Voi Tuikku! Kiitos! :)

Your email is never published or shared.