Krista Keltanen Blog » photography

FOOD…MASCARPONE -FIG CAKE

viikuna-mascarpone-juustokakku-resepti-leila-lindholm-krista-keltanen-01Ohjeen otin Leila Lindholmin kirjasta Vielä yksi pala. I took the recipe from Leila Lindholm’s book One more piece.

Keksipohja/ Cookie base

200g digestivekeksejä/ digestive biscuits
100g piparkakkuja/ ginger bread biscuits
125g voita/butter

Täyte/ Filling

500g mascarponejuustoa/ mascarpone cheese
2 1/2dl maitorahkaa/ curd
1dl sokeria/ sugar
1/2dl maissitärkkelystä/ corn starch
1dl kuohukermaa/ whipping cream
1 tuore vaniljatanko/ fresh vanilla pod
1 pestyn limetin raastettu kuori/ Rind from 1 thoroughly washed lime
3 luomukananmuna/ organic eggs

Kuorrute/ Icing

4 dl smetanaa rasvapitoisuus 34-36%/ sour cream fat content 34 – 36%
12 tuoretta viikunaa tai marjoja/ fresh figs or berries

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa digestivekeksit ja piparkakut hienoksi tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Painele muruseos halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjaisen (poimureunaisen) kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä murupohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Jäädytä. Vatkaa mascarpone ja maitorahka kuohkeaksi kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys, kuohukerma, vaniljatangon sisältä raaputetut siemenet ja raastettu limetinkuori. Lisää joukkoon kaksi kananmunaa. Erota kolmannen kananmunan keltuainen ja valkuainen toisistaan ja lisää ainoastaan keltuainen juustotäytteeseen. Kaada täyteseos keksipohjan päälle ja kypsennä kakku kullankeltaiseksi uunin alimmassa osassa. Kypsymisaika on noin 1 tunti. Käännä virta pois uunista ja jätä kakku uunin jälkilämpöön noin 30 minuutiksi. Jätä kakku jäätymään ensin huoneenlämpöön ja sen jälkeen jääkaappiin. Vatka smetana hyvin kuohkeaksi sähkövatkailmella. Levitä se kylmän kakun pinnalle ja koristele tuoreilla viikunoilla tai marjoilla (reseptin otin Leila Lindholmin kirjasta Vielä yksi pala).

Pre-heat the oven to 175 °C. Crush the digestive biscuits and gingerbread cookies with a blender. Melt the butter and combine it with the crumbs. Press the mixture onto the sides and base of a springform pan (26cm in diameter). Bake the crumb base for about 10 minutes. Freeze. Whisk the mascarpone and curd in a bowl until fluffy. Then mix sugar, cornstarch, whipping cream, the seeds scraped from the vanilla pod, and the grated lime rind. Add two eggs to the mixture. Separate the egg yoke from the third and add it to the cheese filling. Pour the mixture for the filling into the crumb base and bake the cake on the bottom rack until it turns a golden brown. Baking time is about one hour. Turn off the oven and leave the cake in the oven while it cools for about 30 minutes. Then remove the cake and allow it to cool at room temperature before putting it into the fridge. Using an electric mixer, whisk the sour cream until it’s light and fluffy. Spread it over the cold cake and decorate with fresh figs or berries.