Krista Keltanen Blog » photography

PERSONAL…ERILAINEN JOULUKALENTERI

Olen käynyt joka vuosi sisäistä taistelua “tavarakrääsä” joulukalentereita vastaan. On meillä niitä silti ollut. Olemme langenneet siihen, että kaupoista etsiskelimme 24 pientä lahjaa joulusukkaan laitettavaksi. Se aika on nyt onneksi jäänyt taakseen.

Viime vuonna etsiskelin runokirjoistani 24 runoa. Kirjoitin runoja joulukalenteriin jokaiselle päivälle. Harmikseni, siitä eivät silloin 14-ja 12-vuotiaat lapsukaiset ymmärtäneet. Vieläkin vitsailevat mulle siitä. Silti se joulukalenteri on tallessa (otan sen uusiokäyttöön kymmenen vuoden kuluttua :). Mutta nyt tuntuu, et olen tänä vuonna iskenyt kultasuoneen.

Lasten joulukalenterissa on vaan lauseita, sanoja. Heistä. Kokonainen kansio. Joka päivä uudelle sivulle kirjoitan heidän parhaita luonteenpiirteitä, ominaisuuksia, vahvuuksia myös ajatuksia ja tunteita, joita tunnen heitä kohtaan (myös iskä kirjoittaa). Poikani sanoi illalla kun oli sänkyyn mennyt, et ota vaan se kansio jo mukaan kun hänen vaatteita huoneen lattialta nostelin (aina illalla heidän nukahdettuaan nappaan kansion heidän kirjoituspöydältä ja kirjoitan aamuksi uuden tekstin). Kun kysyin tyttäreltäni, et mitä hän pitää tästä. Hänen suloinen hymy kertoi kaiken, vaikka lisäsikin siihen perään hiljaa…tykkään.

Tästä suuresta idesta lähetän lämpimät terveiset Natalialle Keksiin.joulupipo-joulu-punainen-krista-keltanen-01joulupipo-krista-keltanen-02joulupipo-krista-keltanen-03

  • Laura - Oi miten mielettömän hyvä idea! Tällaista lisää perheisiin. Ja lapset oikeasti tykkäävät, kun se on henkilökohtaista.

    Kun poikani oli isänsä kanssa matkalla 2 viikkoa, mulla oli ihan kamala ikävä. Aloin (kyyneleitä valuttaen) kirjoittaa meidän liitutauluoveen hyviä ajatuksia ja kauniita adjektiiveja lapsesta. Ovi oli täynnä, kun hän palasi kotiin. Ja poika oli niin onnellinen teksteistä. Niitä ei saanut moneen kuukauteen pyyhkiä <3

  • Vekarus - Upea idea! Toimisi varmasti meilläkin, ainakin parin vuoden kuluttua :-)

    Vielä odotetaan niitä niitä konkreettisia asioita. Meillä joka toinen päivä tonttu kätkee jonnekin herkkuja ja joka toinen päivä kirjan, DVDn, pörrösukat, joulukoristeen tai jotain muuta pientä ja jättää vihjeen piilopaikasta lapsille.

  • Ilona - Todella kaunis ajatus.

    Itsekin vierastan kalentereita, joissa on tavaraa. Hullua lahjoa lasta koko joulukuu ja aattona homma vielä karkaa käsistä kun lapset hukutetaan lahjavuoreen.

    Ilona

  • Paula - Ihana idea! Meillä on tänä vuonna joululaulukalenteri ja sekin on paljon pidetty :)

  • Pauliina - Kuulostaa ihanalta! Tänä vuonna olen ollut niin kiireinen, etten ole ehtinyt miettiä kalenterin jokaiseen taskuun yllätystä. Se alkaa olla aika vaikeaa. Muutamana päivänä tytöille on ollut iPadiin ladattuna jokin uusi peli/leikki, mikä on ollut meille toimiva yllätys.

  • tuikku - Iltaa!

    Loistava idea, josta ilahtuisi varmaan ihan koko perhe! Tätä täytyy alkaa haudutella ensi vuodeksi. ;) tuikku

  • Krista - Väga armas idee ja jätan selle järgmiseks aastaks meelde. Aitähhh

  • Kanelia ja kardemummaa - Upea idea! Meillä lapsukaisilla vielä perinteiset kalenterit, mutta “runotytöllemme” tämä saattaisi jo toimia nuoresta iästä huolimatta. Nappaan ehdottomasti idean talteen, kiitos!
    Itse askartelin tänä vuonna miehelleni ihkaoman joulukalenterin, josta paljastuu erilaisia mietelmiä, sarjakuvia, sanontoja, elämän suuria totuuksia. Suurin osa tietenkin sisäpiirin vitsejä, muistoja yhteisestä taipaleesta. Itselläni on ollut mahdottoman hauskaa tätä tehdessäni, näinköhän sitä malttaa lopetta jouluaattoon:D

  • Krista - Laura – Mahtava idea tämä liitutauluikävä! =) Super! Olen kyllä kanssasi samaa mieltä, lapsille tai kenelle pitäisi antaa enemmän aikaa ja kiitosta heidän olemassaolosta ja heidän suorituksista jne. Jos sen aina muistaisi siten, että ne kauniit sanat tulisi automaattisesti alitajunnan kautta tietoiseen tajuntaan.

    Vekarus – Niin se on, että tämä tekstijoulukalenteri toimii paremmin hiukan vanhempien lasten kohdalla. Alisalla on oma muumihahmo kalenteri parhaillaan.

    Ilona – Hih! Mutta tiedän kyllä, että teillä ei varmaan lahjavuoreen hukuta :) Ei kyllä meilläkään, kun lapset saavat yhden lahjan meiltä. Mutta tottakai isovanhemmilta ja kummeilta tulee kanssa.

    Paula – Aivan varmasti pitää =)

    Pauliina – Sekin on hauska idea!

    Tuikku – Uskon kyllä että jokainen perheenjäsen ja voin jopa väittää, et kaikki ihmiset maapallolla tykkäisivät sanoista joissa aidosti kerrotaan heistä hyvää.

    Krista – Väga vahva! Meie lastele see nii väga meeldib!

    Kanelia ja Kardemummaa – Voi että, niin suloista tämä sinunkin idea! Ajatuksella tehty ja mietitty! Nauttiin niin saaja kuin antajakin =)

Your email is never published or shared.