Krista Keltanen Blog » photography

PERSONAL…ERILAINEN JOULUKALENTERI

Olen käynyt joka vuosi sisäistä taistelua “tavarakrääsä” joulukalentereita vastaan. On meillä niitä silti ollut. Olemme langenneet siihen, että kaupoista etsiskelimme 24 pientä lahjaa joulusukkaan laitettavaksi. Se aika on nyt onneksi jäänyt taakseen.

Viime vuonna etsiskelin runokirjoistani 24 runoa. Kirjoitin runoja joulukalenteriin jokaiselle päivälle. Harmikseni, siitä eivät silloin 14-ja 12-vuotiaat lapsukaiset ymmärtäneet. Vieläkin vitsailevat mulle siitä. Silti se joulukalenteri on tallessa (otan sen uusiokäyttöön kymmenen vuoden kuluttua :). Mutta nyt tuntuu, et olen tänä vuonna iskenyt kultasuoneen.

Lasten joulukalenterissa on vaan lauseita, sanoja. Heistä. Kokonainen kansio. Joka päivä uudelle sivulle kirjoitan heidän parhaita luonteenpiirteitä, ominaisuuksia, vahvuuksia myös ajatuksia ja tunteita, joita tunnen heitä kohtaan (myös iskä kirjoittaa). Poikani sanoi illalla kun oli sänkyyn mennyt, et ota vaan se kansio jo mukaan kun hänen vaatteita huoneen lattialta nostelin (aina illalla heidän nukahdettuaan nappaan kansion heidän kirjoituspöydältä ja kirjoitan aamuksi uuden tekstin). Kun kysyin tyttäreltäni, et mitä hän pitää tästä. Hänen suloinen hymy kertoi kaiken, vaikka lisäsikin siihen perään hiljaa…tykkään.

Tästä suuresta idesta lähetän lämpimät terveiset Natalialle Keksiin.joulupipo-joulu-punainen-krista-keltanen-01joulupipo-krista-keltanen-02joulupipo-krista-keltanen-03