Krista Keltanen Blog » photography

FOOD…SEKAMARJAPAISTOS

TAIKINA
100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 pestyn sitruunan raastettu kuori
ripaus suolaa
1/2 dl sokera
3/4 dl kahvikermaa
1 dl kookoshiutaleita

TÄYTE
1 l erilaisia marjoja
1 dl raakasokeria
3 persikka
50 g mantelilastuja

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuutioi voi pieniksi paloiksi ja nypi ne kulhossa vehnäjauhojen, vaniljasokerin, leivinjauheen, raastetun sitruunan kuoren, suolan ja sokerin kanssa sekasin. Lisää seokseen vähän kerrallaan kahvikermaa ja sekoita joukkoon myös kookoshiutaleet. Sekoita marjat ja raakasokeri. Poista persikoista kivet ja lohko paloiksi. Laita marjat, hedelmät ja taikina kerroksittain laakeaan uuninkestävään vuokaan (noin 20x15cm). Sirota päälle mantelilastut. Kypsennä paistosta uunin keskiosassa noin 25 minuuttia tai kunnes se on kullankeltainen.

Resepti Leila Lindholmin Vielä yksi pala– kirjasta.