Krista Keltanen Blog » photography

FOOD…PALSTERNAKKA-INVIKÄÄRIKEITTO


Olen jo tolkuttoman monta kertaa häpeissäni myöntänyt, miten saamaton olen ruuanlaitossa. Juhannuskena kun laitettiin avotulella ruokaa ja omalla vuorollani koetin herkkusienistä ja pekonista saada jotain syömäkelpoista niin unohdin sinihomejuuston herkkusienien sisään laittaa. Onnetonta. Anoppini sanoi, et eks sinä voisi muuttaa sun ajatustapa. Älä mieti, että et osaa vaan tee asialle jotain. Nyt sitten tartun härkää sarvista. Hoidan yksin perheelle ruuat tällä viikolla.
Avasin ruokakirjan “Jamien ruokavallankumous” (Alkuperäinen teos: Jamie’s Ministry of Food ).

2 porkkana
2 varsisellerin vartta
2 keskikokoista sipulia
800g palsternakka
peukalonkokoinen pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2 kana- tai kasvisliemikuutiota
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
4 oksaa tuoretta korianteria

Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi selleri. Kuori ja pilko sipulit, palsternakka ja inkivääri. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Pane iso paistokasari keskilämmölle ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Lisää pienityt kasvikset ja sekoittele niitä puulusikalla. Kypsennä puolittain kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes porkkanat pehmenevät ja sipuli ruskistuu kevyesti. Pane liemukuutiot kulhoon tai kasariin ja kaada kattilasta päälle 1,8 litraa kiehuvaa vettä. Sekoita, kunnes liemikuutiot ovat liuenneet ja lisää sitten liemi kasvisten joukkoon. Sekoita keitto hyvin ja kiehauta se. Alenna lämpöä ja hauduta keittoa kannen alla 10 minuuttia. Nypi korianterista lehdet ja heitä varret pois.

Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Jaa keitto tarjoilukulhoihin ja ripottele pinnalle korianterinlehdet.