Krista Keltanen Blog » photography

INTERIOR…MEIDÄN KEITTIÖSSÄ

12xkoti kirjaa varten kuvatut ja stailatut kuvat ovat viime syksyltä. Jolloin olin just viikko aikaisemmin ehtinyt maalata seinät Nougatista hankkimani Kalklitir kalkkimaalilla. Siihen aikaan katossa meillä roikkui ikivanha loisteputkikin (edellisen asukkaan jäljiltä), josta isäni jo huomautti, et tämä ei ole kohta enää turvallista. Oli siis sellainen hautausurakoitsijan hyväksymä kattovalo (valokuvausopettajani usein käyttämä sanonta, mikä saa mulle aina ja edelleen hymyn huulille, koska se on mielestäni aika nerokas oivallus). Mut siis minua ei oikein kyllä ikinä häirinnyt se rumilus siellä katossa vuosien varrella. Helposti kun tulee sokeaksi kaikille pienille ja isoimmillekin keskeneräisyyksille kotona. Silloin myös tiskikone lopetti yhteistyön (sekin oli edellisen asukin vanha kone), ja koska meillä oli aina ollut hitsin pieni lavuaari, jouduin ison päätöksen eteen. Nyt tai ei koskaan. Hankin ison valkoisen lavuaarin ja luovutaan tiskikoneesta, koska molempia en olisi saanut, kun seinä on turhan lyhyt liesille, lavuaarille ja tiskikoneelle. Luovuin siis tiskikoneesta kuultuani tarinoita, miten patologi pystyy ruumiinavauksessa sanomaan onko ihminen pessyt tiskit elämänsä aikana käsin vai tiskikoneella. Se sai miettimään, et minkäläisiä lautasia annan lapsille eteen. Joku kyllä leimasi sitten koko tarinan urbaani legendaksi.

Niin ja toi pieni maalaus vihanneksista on Merilin tekemä, kun oli noin seitsemän vuotias. Löysin sen varastosta ja mielestäni löysin sille mainion paikan keittiöstä.