Krista Keltanen Blog » photography

BOOK…KIRJOJA


Keräsin yhteen tämän hetken kirjoja, joita jaksan aina uudestaan katsella ja myös lukea. Mukana on yksi jo teini-ikäisenä luettu kirja ja myös viime viikon hankintoja. Coco Chanel on lahja siskoltani, jota en ole vielä aloittanut ja odottaa vuoroaan. Joel Haahtelan tyyli kirjoittaa uppoo minuun täysillä. Henry Horensteinin Beyond Basic Photography kirjaa taas kahlasin läpi opiskeluaikoina ja huomaan selailevani kirjaa silloin tällöin edelleen. Martin Bogrenin Iowlands näyttely Tukholman Fotografiskassa kosketti enemmän kun samaan aikaan esillä ollut Mapplethorpe kuvat, ja jos kaipaan hetkiini menneisyyttä avan just tämän kirjan. Parisian Chic vie minut takaisin viime kevän Pariisiin. Chris Orwigin Visual Poetry on oikeasti “must” kirja kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille ja löydän aina jotain uutta luettavaa vaikka olen kirjan lukenut jo monia kertoja. Sitten Jose Villa, ah! Ehdottomasti tämän hetken kuumimpia hääkuvaajia maailmalla ja Fine Art Wedding photography. Luksusta ja unelmia. Art Noir ja Albert Edelfelt ovat viime viikon löytöjä Gallen-Kallela museosta. Luonnossa selviytyjän käsikirja ilmestyi kirjahyllyltä selailtavaksi kun The Edge elokuvan tarina sai mietityttämään miten itse pärjäisi vaikka päivän keskellä erämaata. En varmaan mitenkään. Kartanoista huvimajaan ja Katja Hagelstamin kauniit kuvat ja kirjan sisältä pursuava historiaa vie mukanaan. Rachel Ashwellin Shabby Chic Inspirations kirjasta olenkin jo ainakin kerran aikaisemmin täällä postannut. Henry David Thoreau Walden Elämää metsässä on juuri nyt yöpöydälläni, David Weissin Alasti tulin ma (Naked Came I) on teos, jonka luin viisitoistavuotiaana kahdessa päivässä/yössä ja kirjassa on kuitenkin tekstiä 699 sivun verran. Tämä oli ehdottomasti nuoruusiän parhaita kirjoja, jossa kerrotaan Jean-Baptiste Rodinin elämästä. Pari upeata valokuvakirjaa vielä, Steve McCurryn In the Shadow of Mountains ja Magnum opus (josta en varmaan ole vieläkään jaksanut yhdellä kerralla katsoa kaikkia kuvia läpi kun niitä on kirjassa huikeat 413 valokuvaa).

  • Sharon - Beautiful photos of your books. I think I might have to buy the book In the Shadows of Mountains. Thanks for sharing. Sharon

  • Krista - Sharon, you should! :) It is really good book!

  • Regina - Mulle meeldib väga Sinu blogi…see on kui magustoit..:)
    Siin fotol on üks väike äratundmisrõõm, minu lemmikraamatute hulka kuulub ka raamat Alasti tulin ma.
    Aitäh jagamast oma fotosi ja ideid!

Your email is never published or shared.