Krista Keltanen Blog » photography

Paumesin Finland Gardens

Kun Cocon lähettämä kirja Japanista saapui postilaatikkoon, avasin sen heti ja selailin sen läpi siltä seisomalta. En ollut ottanut siis askeltakaan kotiin päin, seisoin edelleen postilaatikolla. Ah, luulin että näin unta. Meidän pieni musta lasten leikkimökki (huom. isännän itse rakentama) ja Alisa minun viekussa katselemassa kirjaa. Siin me olimme. Huikean kirjan kannessa. Tuntuu oikeastaan vieläkin epätodelliselta.

Mutta miten me sitten päädyimme koko kirjaan? Joskus huhtikuussa toimittaja Anna Varakas (joka pitää ihanaa palsta71 blogia) lähetti minulle sähköpostia ja kirjoitti, että Paumesin kirjan tekijät Coco ja Hisashi olisivat ehkä kiinnostuneet tekemään jutun meidän pihasta heidän uuteen Finland Gardens kirjaan. En jaksanut uskoa sanoja joita luin. Ilmoitin Jannelle, ja hän oli niin vahvasti sitä mieltä, että ei meidän pihassa ole mitään kuvattava ja kaikki vielä kesken ja, no lista jatkui :) Itse taas ajattelin, että mehän asutaan jatkuvan “työmaan” keskellä koko ajan, ei tämä elämäntehtävä tule koskaan valmiiksi ja päätimme yhdessä (lue: Krista päätti :), että nyt siivotaan ja maalataan ja Janne aloitti rakennusurakan…rakensi taloa vasten yrteille “telineen” ja rakensi puisen pihasohvan ja vielä puuseinän mökin viereen, ja jotta minullakin jotain tekemistä olisi niin maalasin sen seinän mustaksi, niin ja maalasin sen mökinkin mustaksi (sitä mä uhosinkin jo silloin joskus keväällä). Nämä piti tehdä sitten joskus kesällä, mutta meilla olikin kuvausdeadlinestä johtuen jo suurinosa suunnitelmista valmista toukokuussa. Mahtavaa! Ja täällä he sitten olivat. Anna, Coco ja Hisashi yhtenä toukokuisena päivänä. Aika uhkaavalta näytti kyllä keli. Taivas pimeni ja vettä rupesi ripottelee kun Hisashi oli ehtinyt vikat kuvat ottaa. Jäi heistä kolmesta niin lämmin fiilis.

Laitan hyvän talteen kaikki kolme kirjaa, jokaiselle lapselle oman kappaleen muistoksi.Kirjan kuvat: Hisashi Tokuyoshi

Kirjassa on niin monta muuta monenkertaisen kauniimpaa puutarhaa, viljelypalstaa, pakopaikkaa…ja se löytyy Akateemisen kirjahyllyltä. Tässä alla vielä muutama viikko sitten kuvattuja kuvia syyspihastamme. Nyt on jo melkein lehdet lähteneet puista.