Krista Keltanen Blog » photography

Siirtolapuutarhan kauneus

Kävin illalla katsomassa siirtolapuutarhan vieressä olevan alueen ja sen valon. Perjantai illaksi on luvauttu samanlaista iltaa kun tänään oli, joten sain jo pientä tuntumaa, missä ja millä valolla joudun työskentelemään. Samalla poikkesin myös lumoavaan puutarhaan, ja jopa uskon, että sielläkin kuvaan huomenna lisää. Suunnitelmat taisi mennä vähän uusiksi :) Tapasin siellä myös palstan omistajan Jaskan. Juttelimme aika pitkäänkin ja hän jopa suostui kuvattavaksi. Uutta oli tieto, että porkkanoita kannattaa pitää harson alla vielä koko heinäkuukin, muuten saatta joku tuholainen (kemppi tai jotain) iskeä niihin. Jaskan pihalla on myös malvan sukulaiskasvi, jota istutettiin 1800-luvulla usein kartanopihoille. Viime vuonna hän sai isoja punajuuria ja yhdestä riitti jopa koko keittoon. Mansikoita tuli 32 litraa, mutta veikkasi, et tänävuonna jää reilusti alle 30 litran. Niin, ja kutsui minut takaisin kuvaamaan juhannuksen jälkeen, kun mansikat ovat valmiit. Taidan mennä.