Krista Keltanen Blog » photography

Siirtolapuutarhan kauneus

Kävin illalla katsomassa siirtolapuutarhan vieressä olevan alueen ja sen valon. Perjantai illaksi on luvauttu samanlaista iltaa kun tänään oli, joten sain jo pientä tuntumaa, missä ja millä valolla joudun työskentelemään. Samalla poikkesin myös lumoavaan puutarhaan, ja jopa uskon, että sielläkin kuvaan huomenna lisää. Suunnitelmat taisi mennä vähän uusiksi :) Tapasin siellä myös palstan omistajan Jaskan. Juttelimme aika pitkäänkin ja hän jopa suostui kuvattavaksi. Uutta oli tieto, että porkkanoita kannattaa pitää harson alla vielä koko heinäkuukin, muuten saatta joku tuholainen (kemppi tai jotain) iskeä niihin. Jaskan pihalla on myös malvan sukulaiskasvi, jota istutettiin 1800-luvulla usein kartanopihoille. Viime vuonna hän sai isoja punajuuria ja yhdestä riitti jopa koko keittoon. Mansikoita tuli 32 litraa, mutta veikkasi, et tänävuonna jää reilusti alle 30 litran. Niin, ja kutsui minut takaisin kuvaamaan juhannuksen jälkeen, kun mansikat ovat valmiit. Taidan mennä.

  • Vadelmalandian Annu - Vautsi, mitkä kuvat ja mikä kasvimaa! Oispa mullakin.

  • Marika Ristola - Kuvat taitavat olla viljelypalstalta, ei siirtolapuutarhasta. Kauniita ovat kerrassaan! Ihana seurata otoksiasi!

  • Krista - Marika, olet sivan oikeassa. Minä sekoilen. Kyseessä siis tosiaan viljelypalsta.

  • Peurankello - Huima puutarhuri ja valokuvaaja myös:)

  • Nina Sola-Galiero - Ihania kuvia. Taas kerran. Grandi Complimenti!

  • Uuden Kuun Emilia - Siirtolapuutarhat on ihania! Mun isovanhemmilla oli aikoinaan maatila, kasvattivat mansikkaa, hernettä, perunaa jne. Oli lampaat ja kaikki. Ja sitten pappani sairastui, ja he joutuivat muuttamaan keskustaan. Mutta hankkivat siirtolapuutarhamökin ja viljelypalstan. Musta se ihana mökkikylä oli uskomattoman kaunis ja viihtyisä. Ja sarkajako toimi, ihmiset olivat kuin yhtä suurta perhettä. Tosin no, katselin asiaa lapsensilmin :)
    Vaikka pappa muutama vuosi myöhemmin kuoli, ja mökki palstoineen laitettiin eteenpäin, se on silti säilynyt mun muistoissa jotakuinkin juuri tuollaisena, kuin sun kuvissa. Eli kiitos näistä, olipa ihana tunnelmoida :)

  • Esmeralda - Ihana valo!! Ja tosi upea kasvimaa, ihanat viljelykset.

  • Krista - Emilia – ihana kun kirjoitit! On se iso homma saada kasvimaa toimimaan. Muistan kyllä itsekin omasta lapsuudesta, kun mun mummilla ja papalla oli myös viljelypalsta, kävin siellä lähinnä syömässä herneitä :) mutta useimmiten heidän mukanaan muuten vaan kanssa. Paljoa en siitä muista, mutta kesällä olisi tarkoitus piipahtaa mestoilla! ;)

  • Aila - Oletko muuten oikeasti käynyt siirtolapuutarhassa? Ne ovat pittoreskeja paikkoja. Yksityiskohtien kuvaamiseen tosin tarvinnee palstanomistajan luvan, mutta he ovat sosiaalista väkeä ja iloisia päästessään esittelemään aikaansaannoksiaan.

  • Krista - AIla – Siirtolapuutaroissa en ole käynyt kameran kanssa. Joska joskus. Uskon kyllä, että ihmiset siellä ovat hyvin ystävällisiä, ja yleensä jos on itse muita kohden kiltti ja huomaavainen ja kysyy aina ennen kuvan ottamista luvan (jos siis pyörii toisen yksityisalueella) niin luvan kuvan ottoon on kyllä useimmiten saanut :)

Your email is never published or shared.