Krista Keltanen Blog » photography

Pitäisi vielä malttaa hetken

Viimeisiä kuvia lähdössä asiakkaille eteenpäin ennen kun pääsen NIIN kauan odotetulle matkallemme. Pitkäaikainen haave Pariisista näyttäisi toteutuvan!!! Elämäni ei ole aikaisemmin kuljettanut sinne minua. Mutta nyt kasseja ja kameraa pakkaa kolme naista…rakas äitini, siskoni ja mie. Oikeastaan tämä “kevät Pariisissa” on äitini 60v syntymäpäivälahjamme. Kukaan meistä ei puhu ranskaa (jos mun 3v ranskan opintoja lukiossa ei lasketa..en siis ainakaan osaa puhua, joitakin sanoja ehkä ymmärrän :), mutta ei välitetä siitä. Sanoin jo äidille, että pakkaa mahdollisimman mukavat kengät mukaan, koska tulemme kävelemään varmaankin valtavan paljon…vilkaisin nopeasti Pariisin metrokarttaa, josta en saanut mitään selvää…joten nyt mietinkin, että jos uskallamme mennä metrokyytiin, niin osaammeko enää pois sieltä maan alta. Sain Niinalta viestin, et pitäisi käydä ainakin Petit Pan liikkeessä ja tekee niin mieli unohtaa itsensa myös johonkin antiikkitorille. Le Marais aluetta ovat kehunneet. Koetin saada meille hotelliakin sieltä, mutta kaikki mitä löysin olivat jo täynnä. Jos pääsen vielä joskus uudestaan Pariisiin, niin nukkuisin yöni Anne Galbardin suunnittelemassa La Belle Juliette majapaikassa. On kyllä meillä nytkin hieno hotelli, en vielä paljasta sitä kun tiedän, että äiskäni lukee blogia ja pidämme hotellimme hetken vielä salaisuutena hänelle :)

  • Niina - Parasta oli se viestisi, että sulla on iso matkalaukku ja mitä haluaisin Pariisista … :) ♥ … En ole vielä päättänyt :D Tunnelmaa ei ehkä saa pakattua mukaan ? Tai sitten saat, kuvissasi ♥

  • Peurankello - Oijoi, kuinka kiva juttu, että pääsette sinne. Siellä on muuten mahtikiva Tintti -kauppa (en muista osoitetta), niin ja sellainen puoti, jossa on käytettyjä lähes kaikkien animaatioelokuvien ym. hahmoja ja figuureja. Ai niin, tehän menette naisten kesken matkalle , hih :) Nämä jäivät mieleeni, kun löysimme näistä tosi kivat tuliaiset pojillemme. Asuimme sen ihanan puiston reunalla, josta Edelfelt on maalannut taulun. Hotelli itsessään ei ollut erityinen, mutta sijainti ihana. Metrossa opitte varmasti kulkemaan, selkeää, kun paikan päällä alkaa hahmottamaan keskustan alueita. Louvre on niin iso, että kannattaa miettiä mitkä osiot kiertää, jos sinne menette. Paikkana kaunis ja hieno tunnelma. Me kiertelimme siellä esim. Napoleonin asuntoa ;) No, tarinaa riittäisi :) Ihanaa matkaa teille!

  • Krista - Niin, sitä viestiä odotellessa :)Toiveita saa esittää…teidän Lotalle ainakin pakkaan sieltä mukaan jotain. Kamerani ei ainakaan pääse lomailee siellä..ja kuvia on tulossa blogiin, ehkä jopa enemmänkin mitä jaksatte katsoa.

  • Krista - Peurankello – Oi kiitos! Tintti on mahtava…jospa löydämme sen kaupan. Et muista mikä on se puisto, missä Edelfelt on maalannut? Louvre tosiaan pitää miettiä tarkaan, mitä sieltä menee katsomaan…en ole vielä päättänyt…kiinnostaisi kyllä eniten 1800-luvun maalaukset Richelieu wingissä.

  • Heidi - Aivan ihanaa! Pariisi on mielestäni mielettömän kaunis ja lumoava. Metroa ei kannata arkailla, se on loppujen lopuksi selkeä ja vaivaton tapa tutustua kaupunkiin :) Bon voyage ♥

  • Peurankello - Pariisin Luxenbourgin puistossa on Edelfeltin teos. Puisto on kaunis itsessään. Me satuimme kerran sinne, kun siellä vanha mies haitarillaan haikeasti soitteli.

    http://kokoelmat.fng.fi/wandora/w?lang=fi&action=gen&si=http%3A%2F%2Fwww.muusa.net%2FE42_Object_Identifier%2FA_II_835

  • Krista - Heidi – Ehkä me uskallamme kulkea sillä. Useimmiten kun matkustan mieheni kanssa niin hän on aina meillä kartanlukija ja suunnistaja. Löytää paikan kun paikan. Mä olen ihan hukassa. Jos karttaa käskee mennä oikealle niin löydänkin itseni ihan eri suunnasta kun piti.

    Peurankello – Kiitos tuhannesti! Tarkistan puiston sijainnin ja jospa mekin suunntaan sinne =)

  • Salla - Ihanaa Pariisin reissua teille! Mekin mennään Kirsin kanssa sinne muutaman viikon kuluttua(myöskin ilman lapsia). Oltiin siellä teininä reilausreissulla ja nyt lähdetään verestämään muistoja (ja shoppailemaan).

    Tänään meillä kävi työkaverini joka ihasteli Mekkotehdas-kirjaa, ja nimenomaan sen kuvia. Sanoi että tässähän voisi katsella tuntitolkulla pelkästään näitä kuvia.

    Ihana kuva onnetar-Allusta.

    t. Tarjoilijatar Salla kirjajulkkareista

  • Krista - Salla, niin Kirsi kertoi =) Aivan mahtavaa matkaa teille kanssa. Toivottavasti säät myös suosii. Ehkä mua ei kuitenkaan haittaisi vaikka siellä sataisi koko matkamme ajan. Luulen, et pääse fiilikseen silti. Ja ihana jos joku tykkää kirjan kuvista! Pikkutytöt ovat ainakin niin suloisia :)

  • Inka - Oi, ihanaa reissua teille! Ehdottomasti suosittelen metron kyytiin uskaltautumista, sillä pidemmät matkat taittuvat nopsaan ja helposti. Metrokartat näyttävät paljon monimutkaisemmilta kuin mitä ne sitten oikeasti ovatkaan. Toivotaan että kelit suosivat, vaikka toisaalta, Pariisi on ihana kelistä riippumatta :)

  • Katja - Ihanaa matkaa teille naisille :) Minäkään en ole koskaan käynyt Pariisissa. Muu perhe kävi siellä pari vuotta sitten, minä makasin äkillisesti sairastuneena sairaalassa -voitko kuvitella! Kyllä ketutti, ja ois harmittanut enemmänkin jos oisin ollut paremmassa kunnossa. Nyt kait olin lähinnä onnellinen, että sairastuin ennen reissuun lähtöä.

  • Krista - Inka – Usko kanssa et huonotkaan kelit eivät haittaa. Koetetaan liihotella metrollakin. Katsotaan kuis käy. Mie sitten kyllä kirjoitan tästä seikkailustakin.

    Voi harmi Katja! Varmaan harmitti, ketäpä ei olisi harmittanut. Ensi kerralla parempi onni. Eiks niin =)

  • Lumo - Olen käynyt Pariisissa 33 kertaa messumatkoilla, nykyisin siellä pärjää jo aika hyvin englannilla ja tietysti elekielellä. Metroakaan ei kannata arastella.

    Marais on ihana alue, syökää lounasta Rue des Rosiersilla juutalaisdeli L’ As de Fallafelissä. Karu paikka, mutta hyvä ruoka. Viimeksi ostin sieltä itse tehtyä ihanaa harissakastiketta kotiinviemisiksi.

    Clignancourtissa menee koko päivä. Paras osa on mielestä Marche Vernaison, jossa on myös hassu ravintola Chez Luisette, jossa on elävää musiikkia ja erikoisia tyyppejä. Vernaison puolella vessat muuten ovat kamalia reikä maassa-tyyppisiä, mutta vieressä Marche Dauphinen puolella on siistit vessat.

    Lisää täällä

    http://lumolifestyle.blogspot.com/2009/09/flea-markets-at-porte-de-clignancourt.html

    http://www.parisperfect.com/paris-flea-markets.php

    Kuuluisa Ladureén macaronliike- ja kahvila Rue Bonapartella on näkemisen arvoinen,va litettavsti ainakaan liikkeen puolella ei saa kuvata. Rasiat ovat viehättäviä ja macaronsit hyviä!

  • Krista - Lumo – Aivan valtavat kiitokset tästä tiedosta! Ja vautsi 33 kertaa, siinä kyllä jo tulee kokemusta ja tietoa kaupungista! Katsoin myös linkit ja meinasin jo pyörtyä…aah, olen niin lääpällään niihin vahoihin ranskalaisesineisiin. Ny syvennyn vielä vähän tarkemmin ravintolavinkkeihin ja laitan heti ylös!

  • Sanghamitra - Beautiful captures! Unique photography and texture.
    Thanks for sharing.
    Hope to see you on my blog:)

Your email is never published or shared.