Krista Keltanen Blog » photography

Mekkotehdas kirja

Vuosi sitten puhelimeni soi ja minulta kysyttiin jotain sellaista, josta olin vain salaa haaveillut…haluaisinko kuvata käsityökirjan kuvituksen. Vai että haluaisinko?! ;) Seuraavat päivät mä leijuin vain jossain ja en voinut mitenkään käsittää, että Mekkotehtaan blogin Sunna ja Kirsikka olivat juuri minut heidän ensimmäisen kirjan kuvaajaksi valinneet. Koko viimeisen vuoden olen vaan IHAILLUT heidän mielikuvitusta, heidän ihastuttavia mekkomalleja,  persoonaallisia kangasyhdistelmiä, antautumista kirjalleen. Heistä on tullut inspiraationi lähde. Olen ollut niin etuoikeutettu kun olen päässyt osaksi heidän maailmaa. Kirja on meidän kolmen esimmäinen. Muistan mistä lähdettiin….kokenemattomina ihmeteltiin yhdessä. Onneksi meillä oli apuna WSOYltä Päivi Kaataja, joka osasi näyttää juuri oikean suunnan, mutta saimme kulkea tiemme itsenäisesti loppuun saakka. Saimme kirjalle super super taitavan graafikonkin Päivin kautta. Emmi Jormalainen, hänen suloiset piirrokset tekevät kirjasta entistä mielenkiintoisemman ja viimeistellymmän. Kaunis tyttömäinen taitto juuri meidän kaikkien “näköinen”. 
Viime tiistaina sain hyväksyttäväksi 10 aukeaman vedokset kirjan kuvista. Tykkäsin kovasti. Mitään värejä eikä sävyjä tarvinnut enää muuttaa ja keskiviikkona kirja lähtikin painoon. Työmme on tehty.  Mekkotehdas kirjaa pääset selailee kirjakaupoissa aurinkoisena toukokuun päivänä.Alisa ompelukoneella kuvat kuvasin eilen kun vietin päivän hänen kanssa kotosalla. Huomatkaa mekko Alisan päällä…on yksi kirjan mekoista!

  • katja - Mahtavuutta! Pitææ saada tuo kirja kæsiin, kun se ilmestyy. Ja pitææpæs vilkaista tuonne blogiin :) Olet ollut takuulla juurikin oikea henkilø kuvaajaksi :)

  • Peurankello - Olen seurannut Mekkotehdasta jo kaaauuuaaan ja odottanut kirjan valmistumista. Upeaa kuulla, että juuri Sinä olet kuvaaja.Uskon, että teidän värimaailmat sopivat hyvin yhteen ja siltähän se noista kuvista näyttääkin :) Jännityksellä odotetaan!

  • Henni - Oi, miten kauniin kepeitä kuvia…todella ihana kirja varmasti!

  • Pieni lintu - Kunpa joskus pääsisi mekkoja ompelemaan, itsellä ja lähipiirissä kun on vain ja ainoastaan poikia. :D

  • Maiju - Upean näköisiä kuvia. Olen kyllä aiemmin ihaillut tapaasti kuvata ja luomaasi tunnelmaa kuvissasi ;)

  • Pirkko - Ihania kuvia, ihania värimaailmoja, ihania tunnelmia. <3

  • Hanna - Tämä kirja on pakko ostaa vaikka ei mitään tulisi ikinä ommeltuakaan. Iiik, miten ihanat kuvat!!!

  • Esmeralda - Tämä kirja on ihan pakko saada! Ihanan inspiroivat ja taitavat mekkotehtaan tytöt ja sinun kuvat, mahtava yhdistelmä!!

  • Petriina - Kuvasi ovat aina yhtä mielettömiä ja kirja on varmasti ihana muutenkin. En voi muuta kuin mykistyneenä ihailla tuota taitoa, joka sinulla on !

  • Nalle - Onnea! Seuraavaksi sitten ihan oma kirja, eiks vaan!

  • Marja - Ihana nähdä näitä kuvia! Muistan kuinka viime kesänä Sunnan luona vieraillessani kuulin teidän projektista… siitä lähtien olen minäkin tuota kirjaa odotellut :) Enkä tosiaan osaii kuvitellakaan ketään muuta kuvaajaksi moiseen kuin sinut! Onnea vielä kaikille osallisille… taatusti ihana kirja. Minä ostan vaikka mulla ei ole edes ompelukonetta :D

  • Selma - Pakko saada omaksi tuo mestariteos! Vau, mikä kirja ja mitkä tekijät! Kiitos Krista ihanista kuvista ja jutusta tossa aiemmin. En voi kuin ihailla työn jälkeäsi!

Your email is never published or shared.