Krista Keltanen Blog » photography

Mekkotehdas kirja

Vuosi sitten puhelimeni soi ja minulta kysyttiin jotain sellaista, josta olin vain salaa haaveillut…haluaisinko kuvata käsityökirjan kuvituksen. Vai että haluaisinko?! ;) Seuraavat päivät mä leijuin vain jossain ja en voinut mitenkään käsittää, että Mekkotehtaan blogin Sunna ja Kirsikka olivat juuri minut heidän ensimmäisen kirjan kuvaajaksi valinneet. Koko viimeisen vuoden olen vaan IHAILLUT heidän mielikuvitusta, heidän ihastuttavia mekkomalleja,  persoonaallisia kangasyhdistelmiä, antautumista kirjalleen. Heistä on tullut inspiraationi lähde. Olen ollut niin etuoikeutettu kun olen päässyt osaksi heidän maailmaa. Kirja on meidän kolmen esimmäinen. Muistan mistä lähdettiin….kokenemattomina ihmeteltiin yhdessä. Onneksi meillä oli apuna WSOYltä Päivi Kaataja, joka osasi näyttää juuri oikean suunnan, mutta saimme kulkea tiemme itsenäisesti loppuun saakka. Saimme kirjalle super super taitavan graafikonkin Päivin kautta. Emmi Jormalainen, hänen suloiset piirrokset tekevät kirjasta entistä mielenkiintoisemman ja viimeistellymmän. Kaunis tyttömäinen taitto juuri meidän kaikkien “näköinen”. 
Viime tiistaina sain hyväksyttäväksi 10 aukeaman vedokset kirjan kuvista. Tykkäsin kovasti. Mitään värejä eikä sävyjä tarvinnut enää muuttaa ja keskiviikkona kirja lähtikin painoon. Työmme on tehty.  Mekkotehdas kirjaa pääset selailee kirjakaupoissa aurinkoisena toukokuun päivänä.Alisa ompelukoneella kuvat kuvasin eilen kun vietin päivän hänen kanssa kotosalla. Huomatkaa mekko Alisan päällä…on yksi kirjan mekoista!