Krista Keltanen Blog » photography

Finding vintage in Stockholm

Moni teistä on varmaankin jo käynyt vintage kauppoja läpi Tukholmassa. Seikkailin Södermalmin SOFO alueella ekan karran tyttäreni kanssa vähän ennen vuodenvaihdetta. Mul oli kartta, mihin olin punaisella tussilla merkannut kaikki liikkeet mihin ajattelin ehtiä. En ehtinyt kaikkiin. Judits jäi käymättä ja Retro.etc oli kiinni kun aamulla ohi käveltiin. Lennettiin Helsingistä aamulla ja olimme Arlandalta junalla jo kello 9 Tukholman keskustassa. Olimme yötä hotellissa Södermalmilla. Matka jää mieleeni ensimmäisenä yhteisenä “shoppailumatkana” pikkuisen tyttöni kanssa. Äiti ja tytär laatuaikaa…lyhyt yhteenveto kuvina ja kauppojen osoitteita. Ehdottomasti ykkösvalinnat kaupoista olivat BEYOND RETRO (sinne kannattaa varata aikaa ainakin 3-4 tuntia… eiku koko päivä :) ja vintage sisustuskaupoista Brandstationen (sinne taas tarvii vähän paksummman lompakon kun mulla). Ai niin, ostinhan ma myös jotain. Jos saan vähän enemmän aikaa lähipäivinä niin kuvaan ne myös ajan kanssa. Yhteen silkkipaitaan pitää myös ommella nappi. Katuma päälle tulin, kun jätin Lisa Larsson liikkeeseen sen suloisen valkoisen boleron jossa turkoosi nauha, mutta hintaa oli noin 50e (en raaskinut).

Ehdottomasti paras lehtikauppa Press-stop (sinne voisin muuttaa :)