Krista Keltanen Blog » photography

Fotomässän 18.-20.11.2011 Stockholm

Paras näyttely messuilla. En ole nähnyt pitkään aikaan näin voimakasta ja mieleenpainuvaa potrettinäyttelyä. Saksalaisen valokuvaaja Manuel Pandalisksen Personal Project PURE. Katsoin näyttelyn kolmeen kertaan.
Twiittejä sai lähettää foto2011 sivuille.
Uusi löytö. Fotosidan. Valokuvauksen uusia tuulia ym.
Minun uusi vauva Canon 1Dx. Pääsin ottamaan hänet syliin ja paijaamaan. Omaksi saan hänet vasta ensi vuoden keväällä.Loretta Luxin kirjaa ihailin.Aida Chehrehgoshan alla oleva sarja jäi myös mieleen. Kaunis valo ja ihanat sävyt. Muut hänen ottamat kuvat olivat aika masentavia ja vaikeata katsottavaa.En pitänyt alla olevista demoista. Edelleen mieskuvaaja ja mallina vähäpukeinen nuori hoikka tyttö. Plääh! Niin nähty ja mauton yhdistelmä. Anteeksi.Niin, ja jotain mullistavaakin tuli koettu Autodeskin osastolla. Tiesitteko muuten, että vuoden 2011 Ikea katalogissa ei ole yhtään valokuvaa, vaan kaikki ovat tietokoneella rakennettuja. En tiennyt ja hämmästyin. (myöskin uudessa katalogissa 2012 on kuulema aika paljon tietokoneilla rakennettuja kuvia oikeitten kuvien lisäksi). Että näin.

  • Pirkko - Aivan upeat ensimmäiset kuvat! Wow. Olen odottanut uutta postausta, ja oli ihana löytää itsensä tämän ääreltä. Varmasti mahtava reissu! Kiitos hienoista kuvista.

  • taina - oi canon 1dx! varmasti vähän kuin malttamattomasti viimeisillään raskaana olisi ;) ~ ja kivaa lukea kokemuksia messuista!

  • Pasi Salminen - Mitä tuolla Autodeskin osastolla oli? Ikean kuvasto juttu vai jotain muuta? Jäi vähän auki.

    1Dx on kyllä kivalaite. Itsekkin tilasin sen… Sitä odotellessa..

  • Krista - Pirkko – mul on niin paljon uusia kuvia jaettavana, että huh. Väli oli tosiaan nyt aika pitkä. Palaan taas tänne aika pian. Ihana kun jaksat käydä täällä. =)

    Taina – Tosiaan. Hyvin kuvailtu tilanne. Nyt vaan odotetaan.

    Pasi – Autodeskin osastolla ymmärtääkseni lähinnä kaupattiin 3D softia, joista itse olen aika pihalla. Menin osastolle lähinnä ihmettelemään. Juttelemaan tuli yksi tyyppi. Josta sitten selvisi, että katson kuvia mitkä eivät ole valokuvia ollenkaan. Sen jälkeen hän vaan mainitsi, että heidän yksi suurimmista asiakkaista on Ikea jne. Tein myös osastolla olevan testin, jossa sai arvata 10 kuvaan joukosta, onko kuva “computer graphic” vai “real”. Pieleen menin viidellä, ja sentään leikin olevani valokuvaaja…että näin aitoa jälkeä. Kysyin tottakai, että miten nopeasti tälläinen kuva yhteen kasataan, ja vastaukseksi kerrottiin, että jos kuvasuunnittelu on tehty, niin elementtien kasaamineen ja valaisu ym kestää koneella 5-6 tuntia.

Your email is never published or shared.