Krista Keltanen Blog » photography

Huikea koti – Pepinmutka Hollolassa

Eksyimme matkalla ja olimme Jonnan kanssa ihan vähän myöhässä. Hyppäsin autosta ja menimme tervehtimään talon emäntää Noonaa ja pientä Peppiä. Emännäksi Noona on kyllä saanut paljon enemmän aikaiseksi kun kenties joku isäntä (eikä hän kyllä miltään emännältä näytä). Yleensä kotikuvauksissa keskityn ihan täysin kuvaamiseen, ja kun Jonna haastattelee kodin asukkeja niin en ollenkaan kuule tai reagoi mistä he keskustelevat. Mutta Noonan tarina on niin erikoinen, että en voinut sulkea korviani vaan ihan innoissaan kuuntelin ja ihmettelin kun katsoin häntä. En voinut uskoa, kun Noona luetteli mitä kaikkea hän on rakentanut, ja Jonnan tekstiä Kotivinkistä nro.15 lainaten: “Noona on rakentanut itse talon yläkerran, portaikon, yläkerran lämmöneristyksen, keittiön, laatoittanut kosteat tilat sekä tehnyt talon ulkomaalauksen.” Joten minun ei tarvitse enää kehuskella, miten hiomakoneella olen hionnut olkkarimme lattian tai pellavaöljyllä maalannut vanhoja ikkunakarmeja tai naulan löynyt vasaralla seinään talua varten…nehän ovat ihan pikkujuttuja. P.S. Jonnan taitavasti kirjoitettu juttu kokonaisuudessa luettavissa uudesta Kotivinkistä, josta selviää myös kuvissa olevien esineitten tarinoita.