Krista Keltanen Blog » photography

Raparperipiirakka

Ensimmäinen kesä kun saadaan runsas raparperisato. Siitä nyt ollaankin tehty kiisselia ja monta piirakkaa. Mul on yksi tosi helppo piirasohje ja jos kaikki ainekset ovat heti saatavilla niin tekemiseen ja valmistumiseen menee max 40min. (pilkon raparperin ja sekoitan sokerin kanssa, kiehautan ne mikrossa noin 2-3 minuuttia / vaahdotan voin / munan tai munat…vaikka ohjeessa lukee yksi muna niin olen aina laittanut kaksi…sekoitetaan sokerin kaa ja sitten lisätään voisula / sekoita jauhot ja leivinjauhe / ja sitten kaikki keskenään. Paistan uunissa 20min asteita 200C ja reunat palaa aina.

  • Margith - Just lovely pictures :-)

  • Niinu - Aivan ihanat kuvat!
    Tulisiko piirakkaan kuitenkin vain 1 tl leivinjauhetta?
    Voin kuvitella että on herkkua esim.vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa, nam:)

  • Krista - 1tl tottakai. Kääk! Mie sitten aina sählään niitten reseptien ja ruuanlaiton kans. Jätski olisi oiva kaveri piirakalle. ;)

  • Hanna Niemenmaa - Kiitos taas Krista….. ihanaista juhannuskuvista! Nautin niin valtavasti kuvistasi:)

    Me “vanhat” vietettiin leppoisa juhannus kaksistaan, kotona Villa Aurorassa.(tai ihan aikuisten oikeesti nelistään, olivathan ihanat koristekoiramme Elsa-Tuulikki ja Helmi-Orvokki tietysti paikalla!) Lapset ja lapsenlapset olivat kaikki omilla juhannusreissuillaan…. Me uitiin, soudeltiin, suudeltiin, lueskeltiin, ihailtiin luonnon kauneutta, syötiin hyvin ja nukuttiin makeasti :)

    Oikein mukavaa kesänjatkoa sinulle ja perheellesi ☼

    toivottelee, fanisi Hanna

  • Krista - Hanna! Oli niin makeaa lukea juhannusviestisi! Kuullostii niin oikealta juhannukselta teidän tekemiset. Mua vähän harmittaa kun kokko jäi meiltä väliin, mutta järven rannalla ja leppoisassa seurassa midsommar vietettiin. Luonnosta nautitaan, ja Allukan kanssa oikein pysähdyttiin kuuntelemaan linnunlaulua metsänpolulla…hän kun suurentaa silmänsä ja katsoo kysyvästi kun linnunlaulua kuulee.

  • Niina - Ihania kuvia ! Nam nam ! Hei, mistä noi ihanat hyrrät on ??? !
    :)

  • Krista - Niina, hyrrät ovat Etsystä. Linkki sinne http://www.etsy.com/shop/ElizabethSt

  • Riikka - Olipas kaunein näkemäni resepti, kiitos näiden upeiden kuvien!

  • Niina - Mun on pakko kirjottaa kun tulin käyneeni vanhassa blogissasi katselemassa talon maalauskuvianne kun meillä sama urakka eessä niin … huomasin että säkin olit aikoinaan kirjottanu Veronica Maggiosta :D
    Ja laittanu linkin samaan biisiin ! Vuosi välissä … ällistyttävää ! :) Ei ollu tarkoitus kopioida juttuja sulta hani. Kirjottelin tytöstä joskus Vappuna muistaakseni.

  • Minna - Miten noinkin arkisesta asiasta voi saada näinkin suloisia kuvia? Ihailen tätä taitoasi.

    Muuten jos teillä on raparperiä vielä jäljellä, suosittelen kokeilemaan raprperi-vadelma-jäädykettä, joka on ainakin minut hurmannut. Ohje löytyy blogistani.

    Hauskaa kesän jatkoa!

  • Krista - Niina, voi ei! En minä ole koskaan ajatellut että kopioisit jotain…tunnen sinut, joten nou hätä muru ;) hauska sattuma vain! Tullaan niin pällistelee teidän maalausurakkaanne! Iso juttu se on.

    Ja vielä Minnalle, mun pitää ehtottomasti kokeilla reseptiäsi. Se on jo paperilla naminen kokonaisuus ;) kiitos vinkistä!

Your email is never published or shared.